En uforglemmelig kveld på Den Røde Plass

Tekst: Gardist Thor Erik Frivoll, drilltroppen

Utsikt over Den Røde Plass

Etter gårsdagens store triumf på den Røde plass, var det klart for dag nummer to. Under frokosten var det store temaet selvsagt gårsdagens drill, og om hvordan dagen kom til å utvikle seg. På dagsplanen stod bare avreise til sentrum 13.30 og drilloppvisning 20.00. Vi hadde rett og slett noe som hører til sjeldenhetene når man tjenestegjør i 3. Gardekompani. MASSE FRITID !

Etter frokost bar det opp til hotellrommet igjen for klargjøring av parade, M04, spitte, og ”chilltjænest”, som Sjt. Geber ville kalt det. Personlig tror jeg at vi hadde godt av denne fritiden for å komme litt til hektene igjen, etter noen dager med mye venting, og en del stress i hvert fall til tider.

På markedet utenfor hvileområdet selges det mange morsomme produkter, som denne lua

Etter en kort avmelding var det opplasting på buss, og turen til sentrum gikk selvsagt smertefritt. Vi har enda til gode å oppleve total trafikkork, som vi har blitt fortalt skjer ganske ofte her i øst. Og når sant skal sies har vi ikke ennå helt forstått trafikkreglene, så for hver dag som går, blir iallefall jeg mer og mer sikker på at det ikke finnes noen regler her. I hvert fall finnes det ingen fartsgrense, for å finne et fartsskilt her. Ja, da skal du lete lenge.  Vanlig etablering på hvileområdet ble gjort, og drill dro igjen opp til mausoleet for å hente våpenkassene. Til en forandring gikk det i dag veldig fort. Så det er tydelig at russerne har forstått hva rutiner er.

Alle steder kan brukes til å spitte beltet. Også foran hundrevis av tilskuere!

Etter etablering var det tid for lunsj. Vi kan enten velge å spise gratis på ”Gum”, eller vi kan velge å spise et annet sted for egne penger. I dag valgte jeg og en del andre å spise på ”Beverly Hills”. En meget koselig restaurant med ekstremt gode amerikanske hamburgere. Dekorasjonen på stedet er også kanskje morsom, i og med at du sitter og spiser i biler, og hele stedet minner om en hvilken som helst ”trailerrestaurant” i USA. Og når man i tillegg betaler bare 160 kroner for å bli stappa full av mat. Ja, da kan man virkelig ikke klage. Stedet anbefales på det sterkeste.

Etter lunsj var det trening, og i dag var vi virkelig tent. Det som skulle rettes på ble rettet på. Vi var gode på bakken og på våpen, og tempoet fra musikken var stødig. Etter en hard, men effektiv time var det tilbake til forberedelser før tattoo’en samt middag.

Det nærmeste vi gardister vil komme en rød løper. Ville tilstander utenfor hvileområdet!

Da vi senere på kvelden stilte opp på to rekker for å trekke opp til området hvor vi har innmarsj, begynte det så smått å regne. Dette satte likevel ingen demper på humøret. Etter en del oppvarming åpnet himmelen seg, og lynet kom også. Det var unikt, det var spesielt, og det var vått. Alt lå til rette for at dette kom til å bli en kveld vi aldri kom til å glemme.

Trening på "Den røde plass", for å få hver lille detalj på plass

Fremad, MARSJ! Innmarsjen begynner, regnet strier ned! Vi har våte våpen, våte instrumenter og våte uniformer, men samtidig føler vi en glede over at show nummer to har startet. Uten de aller største uhell, blir drillen gjennomført på en meget tilfredsstillende måte.

Til slutt repeterer jeg det Sjt. Geber sa til oss før vi gikk inn på drillbanen: ”Hør etter gutta, detta blir mæktig! Vi skal gå drill i rein, lyn og torden!» og i akkurat det han sier «torden», ser vi et lysglimt på himmelen med påfølgende *drønn*.

Gardist Håkon Mork og Thor Alexander Almelid med en av de italienske aktørene
Med den "originale" gardehatten fra Bersaglieri. En fra Fremmedlegionen er også med!

En kommentar om “En uforglemmelig kveld på Den Røde Plass

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s