1. Prøvespill

Musikktroppen har søknadsfrist 15. april og innrykk i slutten av september. Rundt 55 musikere blir tatt opp til janitsjarkorpset og om lag 25 i signalkorpset. I tillegg vil det være mulighet for noen få musikkgardister å forlenge tjenesten sin til 18 eller 15 måneder. Dette er for å dekke behovet for hornblåsere til vakt, seremonielle oppdrag og støtte musikktroppens nye rekrutter i utdanningen sin.

Prøvespillene våren 2022 vil bli gjennomført digitalt. Disse retningslinjene må følges ved innspilling og innsending av prøvespillet:

 • Hele prøvespillet skal filmes i én tagning, og skal være med bilde, ikke bare lyd.

 • Det bør være litt avstand fra lydkilden til mikrofonen.

 • Rommet det spilles i bør være av en viss størrelse.

 • Filen skal lagres som mp4-fil som vedlegg til epost, eller deles via YouTube.

 • Innsending til provespill.3.gardekompani@gmail.com innen 1. mai. (NB! Før du sender inn prøvespillet må du søke deg til musikktroppen via ID-porten. Se mer i undermenyen «søk musikktropp».)

Notene til prøvespillet finner du i undermenyen «Innstuderingsnoter»

I tilknytning til prøvespillet vil kandidatene også bli intervjuet over videochat av et befal fra kompaniet. Samtaleemnene vil blant annet være fysisk form og helse, treningsplan, hobbyer/interesser og bakgrunnen for søknaden. Her vil det også være rom for å stille spørsmål om hva enn du lurer på. Intervjuet er ofte like nyttig for kandidaten som for intervjubefalet.

Resultatene av prøvespillet vil ferdigstilles i takt med opptakene til høyere utdanning, og vi sender ut svar så fort seleksjonen er over. 

Hvis du spiller et instrument som ikke tilhører et janitsjarkorps, ønsker vi at du ser etter muligheten for å bytteOm du ikke har mulighet til å bytte instrument før prøvespillet, vil vi at du tar kontakt med oss slik at vi kan samarbeide om en løsning i forkant av et eventuelt innrykk. Prøvespill gjerne på ditt hovedinstrument, og vær da forberedt på at du vil måtte omskolere deg ved innrykk. 

Har du spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt på:

3.gardekompani@gmail.com

Tlf.: 23 09 84 39 (mandag-fredag 08:00 – 15:30)

65 kommentarer om “1. Prøvespill

 1. Hei, jeg lurer på hvordan prøvespill funker når du vil spille signal trompet i signaltoppen, som tilhører 3. Gardekompani.

  1. Hei. Prøvespillet fungerer likt for alle som prøvespiller til Gardemusikken. Du får et stykke av oss litt i forveien, du presenterer et stykke selv og du muligens får et primavista-stykke. I tillegg må du gjennom et intervju.

   1. Man blir kalt inn to uker før prøvespill. Prøvespillene starter i februar

 2. Hei! Jeg lurer på når prøvsespill til 3. Gardekompani vil bli gjennomført. Takk for svar!

  1. Ja, det må man. Mange som søker seg til prøvespill har ikke vært på sesjon del 2. Noen av dem har kanskje fått melding om at de ikke vil bli kallt inn til sesjon del 2. Ved søknad til musikktroppen vil det bli tatt en ny vurdering. Likevel er vi avhengig av godkjent sesjon før vi kan gjennomføre prøvespill. Derfor vil man som oftest bli kalt inn til sesjon i god tid før prøvespill.

   1. Jeg er ikke innkalt til sesjon del 2. Men da har jeg altså fortsatt mulighet til å prøvespille for tjeneste 2019/20?

   2. Ja, hvis du søker så sørger vi for at du blir kalt inn til sesjon del 2.

 3. Hei! Hvis man slipper igjennom søknaden, er det da plikt til å møte opp til prøvespill, eller kan man trekke seg igjen hvis man skulle få kalde føtter?

  1. Du kan trekke deg. Vi ønsker selvfølgelig at du prøvespiller, og da har du hvertfall muligheten åpen. Du kan også trekke deg etter prøvespillet.

   1. Hei!
    Skal inn til tjeneste i HMKG neste år, usikker på om jeg vil søke musikktropp eller operativ vakt. Om jeg søker musikk og prøvespiller, når må jeg bestemme meg for hvilket gardekompani jeg vil tjenestegjøre i?

   2. Hei, Peter!
    For å være en kandidat til musikktroppen, må du søke her under arkfanen «søk musikktropp». Da vil du bli kalt inn på prøvespill og svaret på det kommer ila mai. Hvis du får tilbud om plass, så må du svare på det ila et par uker etter du får vite resultatet på prøvespillet.

    Dvs. at i mai/juni vet du om du har plass i musikktroppen eller ikke.

 4. Hei jeg lurte på hvor mange det pleier å være på prøvespill, og hvor mange euphoniumer dere tar inn vært år 🙂

  1. Tallet på eufonium varierer mellom 2 og 3. Antallet som møter på prøvespill varierer meget fra år til år. Vi ønsker ikke å gå ut med tall, det kan være feilinformerende.

   1. Gjelder dette prestasjoner i begynnelsen av tjenesten eller resultater fra prøvespill?

   2. Begge deler. Prøvespillet definerer hvordan vi starter, men vi tilpasser oss etter besetningen.

 5. Hei, jeg ønsker å prøvespille neste år, men har fått beskjed om at jeg ikke blir kalt inn til sesjon. Betyr det at jeg ikke får anledning til å prøvespille ?

  1. Vi er avhengig av at man er tjenestedyktig for å kunne være i Musikktropp. Vi kjenner ikke bakgrunnen for at du ikke blir kalt inn til sesjon. Du bør søke opptak hos oss og ta forbindelse med FPVS om dette ikke gjør at du blir kalt inn til sesjon.

  1. Hei.
   Søknaden kan du sende inn uavhengig om du har vært på sesjon del 2 ennå, men du må på sesjon del 2 før tjenesten begynner i slutten av september.

 6. Hei. Jeg har søkt musikktroppen, og venter på svar, men jeg lurer på hva slags format det kommer i. Blir svaret sendt som brev eller kommer det på mail/telefon?

 7. Hei, jeg vil inn i garden men spiller flygelhorn (et instrument som ikke er på noen av listene) hva gjør jeg? Kan jeg fortsatt inn?

  1. Hei.
   Ja du kan fortsatt søke musikktroppen og gjennomføre prøvespillet på flygelhorn. Da vil det være mest aktuelt for deg å spille trompet/kornett i janitsjarkorpset, eller trompet/signalhorn i signalkorpset. Anbefaler deg derfor å spille noe trompet i forkant av et eventuelt innrykk, og hvis du har mulighet til det, gjennomføre prøvespillet på trompet eller kornett.

 8. Hei, Jeg lurer på når det er man må sende inn søknad om man ønsker å få være i Garden. Er det etter man har vært på sesjon og fått svar, eller må man gjøre det før?

  1. Hei. Send inn søknaden innen 1. mai samme år som du ønsker å være i Garden. Det har ingen betydning om du gjør det før eller etter du har vært på sesjon.

 9. Hei.
  Ser at frist for å sende inn søknad er 1. Mai, men fristen for å sende inn prøvespill video er 30. April.

  Må jeg da søke også sende video før 30. April for at det skal være godkjent?

  1. Vi ønsker å motta søknad og prøvespill innen 30. Mai. Dersom du ikke har mulighet til å nå denne fristen, ønsker vi at du tar kontakt med oss på mail slik at vi kan finne en løsning på det.

 10. Hei!
  Jeg har sendt inn video på Mail og lurer på en ting.
  Sender dere melding/Mail om når dere ringer for å ha intervjuet? Sånn mtp å sette av tid i skoletiden

  1. Hei.
   Du vil ikke motta en bekreftelse, men dersom vi ser at vi mangler innsendingen eller ikke har tilgang på videoen, vil vi ta forbindelse med deg.

 11. Hei, jeg sendte inn prøvespill lenge før fristen, men har enda ikke fått noe informasjon om intervju. Når kan jeg forvente at det blir?

  1. Hei Ida! Fikk du innkalling til intervju i uken som var?
   Mvh
   Fredrik Gresseth
   3.gardekompani

 12. Hei! Jeg og flere jeg kjenner har sendt inn opptak og vært gjennom intervju, men har ikke fått noe svar på om vi er en del av høstens kontingent. På sidene står det at det sendes ut så fort som mulig etter 17. Mai… når får vi vite om vi er med i musikktroppen 2021/2022 eller ikke? Får vi vite det via brev eller altinn?
  Takk for svar.

 13. Hei! Når skal man sende søknad til 3. Garrkompani? Jeg ønsker å tjenestegjøre i 2022/23, og prøvespill blir vel på våren i 22. Når bør jeg sende inn søknad?

 14. Hei Marius!
  Det er mulighet å søke i forbindelse med sesjon del 2.

  Med vennlig hilsen
  Fredrik Gresseth
  3.gardekompani

  1. God dag!

   Dette avhenger av hvilke restriksjoner samfunnet står i utover våren. Mest sannsynlig blir det en blanding med noe digitalt og noe fysisk. Informasjon rundt prøvespill kommer vi tilbake til om ikke veldig lenge.

   Med vennlig hilsen
   Fredrik Gresseth
   3.gardekompani

  1. God morgen!
   Informasjon vedrørende årets prøvespill er rett rundt hjørnet.

   Med vennlig hilsen
   Fredrik Gresseth
   3.gardekompani

 15. Hei! Når blir instuderingsatykkene publisert, og får vi brev da de blir tilgjengelige?

  1. Hei.
   Innstuderingsnotene ligger ute allerede. Klikk deg inn på menyen og deretter «innstuderingsnoter» under «søk musikktropp».

 16. Hei,
  På nettsiden deres står det at fristen for innsending av prøvespill er 15. april, men kjenner folk som har fått innkallingsbrev som sier at fristen er 1.mai. Så når er egentlig fristen for innsending av prøvespill i år?

  1. Hei.
   Beklager feilen! Nå er den rettet.
   1. mai er fristen for innsending av prøvespillet.

 17. Hei, jeg skal på prøvespill våren 2023, men har Flygelhorn som hovedinstrument. Ser dere på det som et minus om jeg prøvespiller på Flygelhorn, istedenfor trumpet/Kornett?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s