Prøvespill

Musikktropp har normalt hovedinnrykk i september/oktober. Cirka 80 musikere blir da tatt opp til hovedkorpset og signalkorpset. I tillegg vil det være et mindre opptak på 2-4 hornblåsere i signalkorpset i januar. Alle som blir tatt opp i musikktropp vil være gjennom prøvespill og intervju.

Prøvespillet består av et to selvvalgte stykker og evt et prima vistastykke.

Prøvespillene blir gjennomført våren det året man skal inn. Prøvespillene er normalt ferdig i starten av mai og de fleste har fått svarbrev i posten innen 17. mai.

Har du spørsmål, så ikke nøl med å ta kontakt på:

3.gardekompani@gmail.com

Tlf 23 09 84 39

18 kommentarer om “Prøvespill

 1. Hei, jeg lurer på hvordan prøvespill funker når du vil spille signal trompet i signaltoppen, som tilhører 3. Gardekompani.

  • Hei. Prøvespillet fungerer likt for alle som prøvespiller til Gardemusikken. Du får et stykke av oss litt i forveien, du presenterer et stykke selv og du muligens får et primavista-stykke. I tillegg må du gjennom et intervju.

  • Ja, det må man. Mange som søker seg til prøvespill har ikke vært på sesjon del 2. Noen av dem har kanskje fått melding om at de ikke vil bli kallt inn til sesjon del 2. Ved søknad til musikktroppen vil det bli tatt en ny vurdering. Likevel er vi avhengig av godkjent sesjon før vi kan gjennomføre prøvespill. Derfor vil man som oftest bli kalt inn til sesjon i god tid før prøvespill.

   • Jeg er ikke innkalt til sesjon del 2. Men da har jeg altså fortsatt mulighet til å prøvespille for tjeneste 2019/20?

 2. Hei! Hvis man slipper igjennom søknaden, er det da plikt til å møte opp til prøvespill, eller kan man trekke seg igjen hvis man skulle få kalde føtter?

  • Du kan trekke deg. Vi ønsker selvfølgelig at du prøvespiller, og da har du hvertfall muligheten åpen. Du kan også trekke deg etter prøvespillet.

   • Hei!
    Skal inn til tjeneste i HMKG neste år, usikker på om jeg vil søke musikktropp eller operativ vakt. Om jeg søker musikk og prøvespiller, når må jeg bestemme meg for hvilket gardekompani jeg vil tjenestegjøre i?

   • Hei, Peter!
    For å være en kandidat til musikktroppen, må du søke her under arkfanen «søk musikktropp». Da vil du bli kalt inn på prøvespill og svaret på det kommer ila mai. Hvis du får tilbud om plass, så må du svare på det ila et par uker etter du får vite resultatet på prøvespillet.

    Dvs. at i mai/juni vet du om du har plass i musikktroppen eller ikke.

  • Tallet på eufonium varierer mellom 2 og 3. Antallet som møter på prøvespill varierer meget fra år til år. Vi ønsker ikke å gå ut med tall, det kan være feilinformerende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s