Tredje innlegg, Edinburgh – Full Dress Rehearsal

Skrevet av Gardist Lunde, trombonist i hovedkorpset.

Dagen startet rolig for vårt vedkomne, med fri revelje og ellers fri disp store deler av dagen. Noen i kompaniet tok seg en løpetur opp på Arthur’s Seat, et fjell like i nærheten, mens andre slappet av, strøk paradeuniform og gjorde andre forberedelser før kveldens to generalprøver.

Avdelingens logo, på toppen av Arthur’s seat
Utsikten fra Arthur’s Seat, slottet og arenaen kan man skimte i bakgrunnen. Foto: Olav Andrè Melan

Etter middag var det oppstilling med inspeksjon av parade, for å sjekke om befalet var fornøyd med standarden på antrekk. Vi reiste så videre med buss inn til Edinburgh Castle der vi fort ble henvist til hvileområdet vårt.

Kveldens agenda var å gjennomføre to fulle ”dress rehearsals” – eller generalprøver. Den første ble gjennomført uten publikum til stede. Vi i kompaniet var fornøyd med egen innsats, men følte fortsatt at vi hadde mer å gi! Etter litt peptalk fra diverse befal og egne forberedelser var vi klare for ny innmarsj, denne gangen med 8-9 tusen publikummere på tribunen.

Kompanisjef gir tilbakemeldinger til kompaniet etter første dress rehersal. Foto: Olav Andrè Melan

Det var en sitrende stemning i kompaniet da vi ventet på vår tur bak porten. Det er jo dette vi har sett fra til og øvd på i nesten et helt år! Spenningen var til å ta og føle på da vi marsjerte ut på esplanadaen til de kjente tonene av ”Gardemarsj” og gikk rett over i drill egendel. Men det var først da drilltroppen gikk sin stilledel at publikum våknet til liv, og responsen var enestående! Med gitarsolo i fellesdrillen og et vel gjennomført trommestunt, brakte applausen løs, og publikum visste også å sette pris på vår egen lille versjon av den skotske folkesangen ”Loch Lomond”.

Foto: Olav Andrè Melan

Det var en stor opplevelse å gå drill foran Edinburgh Castle med så mange tilskuere, og vi skal fortsatt forbedre oss slik at vi kan toppe hver forestilling fremover. I kveld (fredag) er selve premieren på tattoo’en, og hele kp3 ser frem til tre uker med show, moro, stadig bedre prestasjoner og ikke minst: minner for livet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s