VIRGINIA INTERNATIONAL TATTOO 2018

Kompaniet våknet som vanlig grytidlig, og startet de avsluttende forberedelsene i forbindelse med, kanskje det mest forventningsfulle oppdraget vår kontingent har blitt tildelt. 3. Gardekompani skulle på USA turné. Vi kan mildt sagt at spenningen var på topp.

Kompaniet skulle delta på en rekke oppvisninger på Virginia Arts Festival, deriblant Virginia International Tattoo (VIT). Denne tattooen ble avholdet på Scope Arena i Norfolk, Virginias nest største by. Årets cast var varierende og interessant, der blant annet Sør-Korea, Belgia, Italia, USA, Canada og Norge var representert. Alt fra dans, sang, marsjering og våpeneksersis ble vist frem!

virginia blogg1
Drillgardistene koser seg på festivalmarkedet utenfor Scope Arena.

Etter å ha flydd fra Danmark i nærmere 9 timer, landet kompaniet på Dulles Airport. Deretter påfulgte to timer på buss sørover til Norfolk county, Virginia. Ved ankomst der hadde klokken rukket å bli ti, lokaltid. Med en tidsforskyvning på seks timer var klokken egentlig fire om natten for oss, så vi begynte å bli temmelig trøtte. Før søvnen kunne senke seg var det derimot en del forlegning som skulle gå i orden. Da dette var vel overstått kunne slitne gardister endelig segne om i store og gode senger!

Tirsdag startet programmet og kompaniet begynte straks egentrening i Scope Arena før finale-trening med de andre aktørene. Allerede på tirsdag kveld var det klart for generalprøve og siste finpuss før morgendagens første fullverdige show. Gjennom hele uken som fulgte, ble det avholdt student performances og vanlige show, gatedrill og tattooparade.

virginia blog6
Drilltroppen blir kommandert fremad marsj! (Foto: Musikkgardist Eriksen, R.)

I forkant av vårt første ordentlige show, ble det avholdt en student performance. Her ble barn i alle aldersgrupper kjørt til arenaen i klassiske, gule, skolebusser i hopetall. Skoler fra hele Norfolk County var invitert for å oppleve tattooen, og plassen rundt Scope Arena ble forvandlet til en elv av skolebarn som strømmet mot inngangsdørene. I forkant av dette hadde musikktroppen stilt opp utenfor for å ta imot barna. Dette ble en veldig koselig affære, selv om mange av barna var litt forsiktig og sjenert.

Dette var litt av et show. Publikum var i ekstase og stemningen var helt rå. Dette var en god erfaring med et energisk publikum, som gav applaus på hurtigere og mer intens måte enn hjemme. Å høre at showet vi holdt falt så godt i smak gav oss et skikkelig løft på både motivasjon og moral.

virginia blog2
Gardist Meyer gjør en «high five» med noen av barna (Foto: Forsvarets mediesenter)

Dette var litt av et show. Publikum var i ekstase og stemningen var helt rå. Dette var en god erfaring med et energisk publikum, som gav applaus på hurtigere og mer intens måte enn hjemme. Å høre at showet vi holdt falt så godt i smak gav oss et skikkelig løft på både motivasjon og moral.

Etter dette fikk vi halvannen time til disposisjon, hvor vi i løpet av denne måtte sørge for å få spist, i tillegg til å sørge for at paradeuniformen holdt seg til kompaniets høye standard. I løpet av uken hadde vi blitt utdelt tatoobonger. Disse lignet litt på monopolpenger, og kunne benyttes på et dusin forskjellige spisesteder i området. Her fikk du temmelig mye for pengene! En gardist bestemte seg for litt guacamole ved siden av sin mexicanske rett. Han fik så et beger som kunne holdt en hel norsk familie gjennom en kveld med fredagstaco. Alt var så stort i USA.

Etter at middagen og forberedelsene var unnagjort stod vi omsider bak sceneteppet, spente, litt nervøs, og klare for å gi alt. Tankene på at vi representerte ikke bare kompaniet, men også forsvaret og nasjonen gjorde at vi var helt fokusert på drillen vi skulle til å gå. Tamburen kommanderte fremad marsj, og vi var i gang!

virginia blog4
Full sal, og alle aktørene på gulvet! (Foto: Virginia International Tattoo)

Under tattooen hadde kompaniet flere innslag både felles og separat. Det hele startet med et åpningsnummer der den amerikanske patriotismen kom sterkt til syne. Amerikanske flagg og musikkstykker var i sentrum og tattooen startet med «Pachelbells kanon» der alle deltakere deltok. Tattoen var nå igang, og nasjonene fikk vist seg en etter en. Kompaniet viste hovedsakelig frem vår tattoo-drill, som er en forkortet versjon av ola-drillen. Etter drillen hadde også drilltroppen fått forespørsel om å gjøre et “broomstickshow”. Dette ble også gjennomført av drilltroppen i 2009 og fikk god respons da. I år gikk dette nummeret ut på at troppen lagde en parodi av seg selv ved å gjøre noen av drilltroppens signaturdeler som bølgen og våpen-marsj med et kosteskaft. Deretter var det tid for finale. Her kom alle deltakere ut på gulvet igjen og deltok sammen på en rekke musikkstykker. Mot slutten skulle det også fremføres et syngende nummer, nemlig «Amazing Grace». Det var fire utvalgte sangere fra Belgia, Italia, Norge og Sør-Korea, som skulle synge en liten strofe på hvert sitt språk. Musikkgardist Svendsen representere Norge og beskriver opplevelsen slik: «Det var både nervepirrende, skummelt og morsomt å representere nasjonen der det å prestere skikkelig var viktig

virginia blog3
Drilltroppen gjør et «Broomstickshow»(Foto: Garden)

Enkelte dager hadde vi også gatedriller, en forenklet versjon av drillprogrammet vårt. Dette hadde vi utenfor arenaen der hvem som helst kunne komme å se på og kanskje få lyst til å kjøpe billetter til kvelden show.

virginia blog5
Gatedrill utenfor Scope Arena(Foto: Gardist Svendsen)

Gatedrill var likevel ikke det eneste stedet der vi fikk vist oss utenfor arenaen, tvert imot. Lørdag 28.april, deltok vi på en tattooparade som strakk seg gjennom langstrakte gater i Norfolk. En varm og svett, men minnerik dag. Det stod folk langs hele veien som heiet oss frem, og det var til og med et par norske flagg og bunader å se. Dette var stas!

Du kan se oppvisningen i videoen under!  

Etter en innholdsrik uke i Norfolk, var det nå på tide å pakke bagen og reise videre. Neste stopp: Washington DC!

 

– Drillgardist Tengesdal og musikkgardist Svendsen

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s