En strålende dag i Hønefoss!

Solskinnsdager er bra. Solskinnsdager på dager hvor kompaniet skal opptre utendørs, det er enda bedre. En fullverdig drill i full paradeuniform i steikende sol er som man skulle se for seg. Paradeuniformen fungerer nærmest som en kjele, og når man så slår dette sammen med solsteiken blir resultatet stekt gardist.

Dette var derimot ikke det eneste som var i fyr og flamme denne dagen. Hans Majestets Kongens 3. gardekompani var invitert til AKA Arena, i Hønefoss. Denne gangen var det ikke bare for å presentere musikktroppens velkjente pakke, men for å bygge oppunder nærmiljøets korpsmiljø. Har du noen gang hørt 500 skolemusikanter spille det samme stykket? Det har jeg.

Bilde5
73 gardister ser litt lite ut ved siden av 500 musikanter fra klassekorpsene! (Foto: Gardist Soltvedt)

Dirigenten gav klarsignal. Utallige munnstykker ble ført til leppene,  trommestikker og køller blir hevet til slag. Lyden som fulgte var, ikke akkurat øm og vakker, men så enkelt som massiv. Etter noen runder med småjusteringer var lyden betraktelig renere, og det var tydelig at barna hadde det kjempe gøy.

Etter hvert fikk musikktroppen lov til å foreta en innmarsj, og dannet et bakteppe bak havet av ivrige barn. Det ble så gitt instruksjoner til musikktroppen fra dirigentpodiet om hva som skulle spilles, og ikke lenge etter spilte alle artistene på gresset sammen i en veldig massiv symfoni.

Bilde4
Glade gardister og glade barn går sammen som gardist i gardelue! Foto: Gardist Soltvedt

Etter samspillet var det gardens tur til å by litt på oss selv. Etter en utmarsj og en innmarsj ble publikum servert en tilpasset Ola drill. Det var tydelig dette falt i god smak. Da oppvisningen var vel overstått møtte undertegnede på to gutter ved Gardens stand ved arenaens inngang. De var veldig imponert og var veldig interessert i å skaffe seg ett eller annet fra standet. Etter å ha vurdert en av gardemusikkens nyere CDer, falt valget på en DVD fra Norsk Militær tattoo 2014. Guttene klarte ikke å skjule sin iver, og sprang av sted mens de ropte ut i sin evige glede.

Når man reiser rundt så mye som vi gjør, og blir møtt av slik entusiasme som barna viste oss denne dagen, er det en fryd å ta på seg paradeuniformen – selv om gradestokken krabber opp mot 30 grader celsius.

– Gardist Soltvedt & Gardist Berg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s