World Cup Nordisk, Holmenkollen

10.-12. mars ble World Cup i nordiske grener avholdt i Holmenkollen. Vi i signalkorpset hadde som oppdrag å spille på åpningsseremonien og blomsterseremoniene for helgen. Åpningsshowet ble holdt av DJ Sonny Alven med sangere og våre egne signalslagverkere. Sammen spilte vi låten “Our Youth” som er laget av Sonny Alven. Dette var en utrolig opplevelse for oss. Det er spesielt å spille sammen med anerkjente artister og vise seg fram på nasjonal TV, det setter spor.

holmenkollen2 (1)

Bilde/ Holmenkollen Skifest

For signaltrommene var dette en veldig spennende dag. Det var utfordrende å lage noe helt nytt på egenhånd, men med masse øving fikk vi selvfølgelig til dette veldig bra.

Under planleggingen av oppdraget for åpningsseremonien var vi i forbindelse med Sonny Alven, der vi utvekslet idéer og tanker om hvordan vi skulle lage en best mulig opptreden. Dette ble også fulgt opp av befal. Måten vi gikk fram på var å høre på sangen flere ganger. Deretter kom vi med idéer, og til slutt hadde vi produsert en koreografi vi var fornøyde med. Når vi gjør dette, fokuserer vi først og fremst på det musikalske før vi tenker på det visuelle.

holmenkollen1 (1)

Bilde/Holmenkollen Skifest

Hver morgen hadde vi også et oppdrag å heise flaggene til alle nasjonene som deltok, og avsluttet dagene med å fire dem ned igjen. De to siste dagene var Hans Majestet Kong Harald tilstede under konkurransene. Det er spesielt å spille for Kongen. Vi skulle spille fra hoppbakken, men på grunn av tykk tåke egnet det seg dessverre ikke å spille derifra. Vi ble derfor stående nede ved pallen i stedet, der vi fikk se løperne på nært hold.

Det var gøy å se alle skiløperne og skihopperne som passerte oss før og etter blomsterseremoniene. De du har sett på tv-en i så mange år, sto nå rett foran nesen på deg.   

På vei til alle seremoniene forflyttet vi oss gjennom det store folkehavet som befant seg oppe i Holmenkollen. Det var alltid like spennende å kjenne på stemningen idet vi marsjerte igjennom massene. Vi fikk oppleve alt fra spøkefulle, til nysgjerrige og fascinerte mennesker.

– Musikkgardist Kamara

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s