VM i skøyter, Hamar

4.mars dro signalkorpset til Vikingskipet på Hamar, hvor vi skulle delta på blomsterseremoniene og premieutdelingene i forbindelse med skøyte-VM. Dette var et av våres første, store oppdrag i det som kalles «Signalvinteren».

unnamed (2)

Begrepet «Signalvinteren» benyttes om alle de høytidelige oppdragene signalkorpset har i løpet av mars og starten av april. I år startet vi på Hamar under VM på skøyter, og i de to neste helgene spiller vi i Holmenkollen under World Cup Nordisk. Signalvinteren avsluttes med Ridderrennet på Beitostølen i begynnelsen av april.

unnamed (3)

Åpningsseremonien ble innledet med signalmarsjen «Mars-marsj» som er skrevet av vår instruktør, stabssersjant Sverre W. Caspersen. Mellom seremoniene var det åpent for å gå ut av hvileområdet for å heie på våre norske skøyteløpere, noe vi gjorde. Å oppleve hvor fort skøyteløperne går i virkeligheten var  veldig interessant og morsomt, i forhold til hvordan vi ser det på TV. Vi ble tatt godt imot av Vikingskipet, hvor vi fikk servert god mat og drikke.

Å kunne spille for så mange mennesker var veldig morsomt, spesielt da det sto nordmenn på pallen. På lørdagen vant Norge 3. plass i 500m i både herre- og kvinneklassen. Vi heiet med full hals.

På søndag dro vi opp til Hamar, der oppdraget var å spille for medaljevinnerne. Nederland var det landet som gikk hjem med flest førsteplasser og andreplasser. Det er noe som gjør de til verdens beste skøyteløpere, som gjør det ekstra artig  å delta på et så stort  internasjonalt arrangement. Spesielt fint når det befinner seg her hjemme i Norge. Signalvinteren tok av med en pangstart, og vi ser veldig frem til tiden fremover.

 

  • Musikkgardist Levin og musikkgardist Kamara

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s