Musikk og drill på oppdrag – Australia

Allerede ved innrykk i september var nedtellingen til The Royal Edinburgh Military Tattoo Overseas begynt. Etter lange, harde økter i gardehall var vi den 5. februar endelig klare til å reise for å opptre foran titusenvis av spente tilskuere i Australia og New Zealand. Her kommer en liten oppsummering av turen så langt. 
Etter en relativt dryg reise med hele 22 timer i luften, lastet en sliten og jetlagged gjeng ut av buss og inn på hostell. Forlegningen var et vandrerhjem av typen passelig varm, klam og skitten. Den aller første dagen gikk med på å se seg litt rundt, ta igjen søvn og solbading. (Sistnevnte med varierende farveresultater, alt fra «fortsatt bleik» til «passelig svidd».) De neste dagene brakte med seg mange utfordringer som det å rett og slett tåle varmen, få i seg nok vann og å tørre å prøve seg forsiktig på litt konversasjon med de andre aktørene på tatooet. To av de større utfordringene ble for mange å marsjere på hullete gressplen, et underlagt veldig ulikt asfalten i gardehall, og å holde humøret oppe når vi ikke marsjerte like bra som hjemme. Men etter et par dager fikk vi slippe inn på Etihad stadion, en jevn fin gressplen hvor showene skulle foregå. 
  Det er viktig med nok vann!

  Mange av rutinene er lik som på huseby.

Etihad stadion var ganske så overveldende, mellom det relativt utfordrende hvileområdet i et parkeringshus, til den gigantiske kopien av slottet i Edinburgh, og ikke minst de ca. 30 000 setene begynte vi å bli ganske gira på å gå vår første drill for et stort publikum. Nervøsiteten og euforien i varmen fra enorm applaus er noe vi sent vil glemme. Veldig positiv respons både fra publikum, andre aktører, og ledelsen av tattooet var god betaling for mange timer i gardehall.

  
De var ikke så veldig god plass nei!

  Gruppeøvelse på tribunen

  Fenrik Arnesen inspiserer paradeuniform

  
Forsvarets forum legger jevnlig ut bilder av opptredene
Etter en god progresjon fra starten av oppdraget, og gode erfaringer og minner i bagasjen, forlot vi Melbourne og satte oss på flyet mot New Zealand.

  
-Gardist Arnesen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s