Innrykk, og de første dagene…

Den myteomspunnede gardebussen

Så var nye KP3 på plass, vel innlosjert, i Huseby Leir.
Dagene foran oss er mange og lange, men stemningen og humøret holder seg på topp. Allerede på dag to, gjorde alvoret med militær tjeneste seg veldig tydelig, og det var nok mange som møtte en hard vegg ved første revelje på Rena Leir. Videre ble det ikke bedre med matpauser på maks fem minutter, påfølgende sengestrekk, rom -og fellesvask og laaange køer på depot.

Heldigvis gikk det ikke mer enn 2 dager før uniformen var på kropp, og alle mann alle satt på HMKG-bussene,
på vei hjem. Rom ble fordelt, senger ble gitt til hver enkelt mann, og utstyret ble kastet inn i skap. På den andre dagen hjemme ble den første SLO økta gjennomført. De fleste mente nok at SLO skulle bli en enkel sak, men det viste seg fort at det skulle bli mye verre. Vonde knær, bein og armer ble hverdagskost, men alle gjennomførte de første øktene med stil, sånn som nettom Kp.3 skal gjøre.

Hårklipp

Vi stiftet veldig fort bekjentskap med sengestrekk, og vask. Etter hvert som dagene gikk, så ble også hårklipp lagt vekt på. Noen av jentene tok også til motet og tok alt håret! *respekt*

Og ENDELIG kom første musikkøvelse. Det de fleste hadde ventet på. Nemlig musikken.
Major Nilsen ble gledelig overrasket over hvor høyt nivået på musikerne var, og kunne derfor komme raskt i gang med årets reportoar!

Garderekrutt Villanueva og garderekrutt Hvaal klar for første musikkøvelse

 

Lørdag 8.10 ble hele musikktroppen, sammen med Fenrik Hansen, Sersjant Brattlien, Løytnant Filberg og Gardist Gausel lastet opp på busser, og kjørt til Sogsnvann. Her fikk vi en koselig dag sammen med befalet og resten av troppen. Vi ble delt i grupper etter sengenr. Da ble vi fort kjent på kryss og tvers av rom, og instrumentgrupper. Selv om det var en mildt sagt vindfull dag så kom en dag med volleyball, quiz, fotball og kubb, samt opplesing av hva vi forventet av tjenestetiden og av oss selv godt med.

Torsdag 13.10 fikk vi utlevert M-70 permuniform og det ble klart for permisjon. Lerdal kunne vise oss hvordan han spittet skoene til uniformen sammen med Dischler og Håland, som kom allerede i august som overlappere i signalkorpset.  Vi andre skal forhåpentligvis snart spitte vi også, så vi har noe å speile oss i!

14/10 kom den første frihelgen og det var god stemning i troppen når vask og rom hadde blitt godkjent og vi kunne pakke baggene og dra hjem. Vi hadde stillt oss inn på mere enn 2 vasker før vi kunne gå, men når klarsignalet kom etter den andre vasken, ble jubelen sluppet løs.
Torsdag 13/10 ble karaoke-kveld arrangert på velferden, og her gikk det riktig bra for Kp.3! Mere om karaoke-kvelden kommer senere…

En kommentar om “Innrykk, og de første dagene…

  1. Endelig! Har fulgt med en tid nå for å se om årets kull har begynt å blogge. Flott at dere er i gang, jeg kommer til å følge godt med på denne bloggen. Vet at dere får et minnerikt år som dere vil ha glede av i lang tid fremover. Lykke til med tjenesten 🙂

    Hilsen pappa’n til Tobias i signaltroppen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s