Nord-Norge, dag 3: På reisefot ”mellom bakkar og berg”

Tekst: Gardist Mari Berge Ommedal, fløytist i hovedkorpset

Foto: Gardist Anette Ask, musikktropp

I dag var det på tide å forlate den nedlagte militærleiren Åsegarden, og vende snuten mot nye og ukjente farvann. På veien mot den nye innkvarteringen på Bardufoss tok vi turen innom Narvik by.

Alle gardistene i kompaniet har merket seg den fantastiske naturen som finnes her i Nord-Norge. Under oppvarming og klargjøring til drilloppvisningen på Narvik stadion, var det mange som tok seg tid til å ta bilde av den fantastiske utsikten over vannet og de staute fjellene som omkranser området.

Foto: Major Eldar Nilsen, dirigent

Drilloppvisningen gikk strålende i det fine været og Narvikværingene viste seg å være et fantastisk publikum. Vi fortsatte i samme karakter med en oppmarsj fra stadion til konsertstedet Narvik kulturhus, noe som virket å glede byens befolkning. Vi fikk i hvert fall godt selskap av et par småtasser som fulgte med oss omtrent hele veien nedover mot sentrum.

Foto: Gardist Endre Hjelseng, drilltropp

Dermed ble drilltroppen permittert for dagen, mens musikktroppen klargjorde for konsert. Rett før vi skulle gå på scenen, fikk vi melding om at det var et noe beskjedent oppmøte i salen, men de som hadde tatt turen kan ikke beskrives som noe annet enn storslagne. Det var mildt sagt ”god stemning”, som vi liker å si, i salen. Muligens kan dette skyldes at vi har en vaskeekte signaltrommis fra Narvik med oss, nemlig gardist Erik Strømsnes Rystad. Han fikk i hvert fall en velfortjent hyllest fremme ved scenekanten med paradetromma si. Avisen Fremover har også nevnt Rystad i en nettartikkel om vårt besøk.

Men det var flere som skulle hedres denne aftenen. Vår egen musikkmajor, Eldar Nilsen, hadde nemlig fått tips om en tidligere gardist som hadde tatt turen for å høre på oss. Olav Hjalla, som morsomt nok fylte 70 år i dag, var inne til førstegangstjeneste i 1961 og har dermed 50-års-jubileum i år. I bursdagspresang fra Gardemusikken fikk han låta ”White Cliffs of Dover” sunget av korporal Anne Gro Huseby, akkompagnert av gardist Daniel Johan Børsting på trompet.

Konserten ble avsluttet i god gammel tradisjon med ”Valdresmarsj” som ekstranummer, men i og med at det var militærmarsjene som slo best an av det vi spilte, tok vi ting litt på sparket og kjørte på med ”Kronprins Olavs Honnørmarsj” av Oscar Borg. Deretter gikk vi av scenen og rigget ned for å komme oss av gårde til turnéens neste destinasjon; Bardufoss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s