Nord-Norge, dag 4: En dag i Nordens Paris

Tekst: Gardist Binjam Negassi, signalhornblåser i signalkorpset

Utekonsert med Ishavskatedralen i front. Foto: Gardist Anette Ask, musikktropp

Klokken var blitt 06.00 da vi i 3. Gardekompani forlot sengene våre og begynte vår fjerde dag på Nord-Norge-turnéen. Denne gangen inne på Bardufoss Flystasjon og Rustad leir. Etter én time med puss og press var de sylskarpe buksepressene tilbake, og både sko og instrumenter skinte. 120 gardister var dermed klare for å løse dagens oppdrag i Tromsø.

Sammenlignet med andre bussturer med Garden, var dette en 2 timer lang kjøretur med norsk natur på sitt beste, som fjelltopper som tittet frem bak tåken og fjorder som lå langs med veiene for å nevne noe. Likevel benyttet mange av oss turen til å ta igjen søvn, som var noe av det første vi lærte i Garden; «En god soldat sover når han kan.»

Gardist Thor Alexander Almelid under konserten med storbandet. Foto: Gardist Ask

 

 

Så fort vi hadde kommet frem til Tromsø, var det på tide for lastegjengen å rigge til nok en gatekonsert, hvor både hovedkorpset og signalkorpset fikk vist seg frem fra hver sin side. Både gjennom signalmarsjer og Beethoven-marsjen, i tillegg til andre konsertstykker. Blant annet ”Farvel til en slavisk kvinne” og ”Sigøynerkor”hvor vi i musikktroppen fikk mulighet til å vise frem våre talenter innenfor sang. Dette fikk vi også muligheten til å vise under storbandets egen konsert som var det neste på programmet.

Korporal Halvard Olsen Gjestvang på vokal under "Hip to be square". Foto: Gardist Ask

Konserten bestod av tre kjente låter. Den første; ”Chicken”, der gardist Johannes Fangel Jamtveit på trompet og gardist Joar Gunnarsjaa Harkestad på saksofon, briljerte med sine soloer.  Ut av rungende applaus gikk vi over i ”Fly me to the moon”, der gardist Nicholas Christiansen på saksofon og gardist Binjam Negassi på vokal fikk vise seg frem. Den siste låten, ”Hip to be square” fikk publikum til å slenge seg med på både vokalen og med taktfast klapp. Her var det gardist Edvard Bondi Knowles og gardist Syver Alsing Kristoffersen på saksofon, gardist Brynjar Åmot på trompet og korporal Halvard Olsen Gjestvang på vokal som ledet Tromsøs befolkning og turister til å ”vrikke på rockefoten”.

Gardist Syver Alsing Kristoffersen med sin saxsolo. Foto: Gardist Ask

Som gardister er vi vant til å motta en rekke meldinger i løpet av en dag. Men en plan består som regel også av kontrameldinger, og denne dagen var intet unntak. Dette resulterte i to gatedriller istedenfor én. Likevel virket det som publikum satte pris på dette, og til kompaniets store glede, høstet vi stor applaus under begge gjennomføringene. Etter én gatekonsert og to gode gatedriller, med gode resultater, satte 3. Gardekompani kursen tilbake til Bardufoss for å lade opp batteriene til turneens neste høydepunkt: I morgen er det tid for velferdsdag for oss gardister. Turen går til verdens nordligste dyrepark; Polar Zoo. Der får vi forhåpentligvis muligheten til å møte dyr som gaupe, polarrev og ulv. Vi gleder oss, og til dere der hjemme; Det er bare å følge oss videre, og sleng gjerne igjen en kommentar eller hilsen her på bloggen!

Gardist Binjam Negassi med storbandet. Foto: Gardist Ask

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s