Konsert er gøy når man spiller sax!

Februar raser av gårde og nok en gang var det duket for en ny konsert med Hans Majestet Kongens Gardes Musikkorps, denne gang i Drammens Teater. Det er sjelden vi spiller i så fine lokaler, og skal si det var stas å få sitte på en slik scene! Rød fløyel, lysekrone og fancy stoler, you name it. Kult var det i alle fall.

 

Den flotte konsertsalen i Drammens Teater
Den flotte konsertsalen i Drammens Teater

I dag skal vi bli litt bedre kjent med saxofongruppen; hvem de er, hvordan de bor og hvordan de forbereder seg til konsert. Gruppen består av Marit Lindøe på sopransax, Kristoffer Østrem og Lars Martin Haugland på altsax, Jon Bjarne Bø og Espen Vebenstad på tenorsax og Lars Emil Haugen på barysax.

 

Gardemusikkens saxofongruppe
Fra venstre: Gardist Bø, Gardist Haugland, Gardist Vebenstad, Visekorp. Lindøe, Gardist Østrem, Gardist Haugen

Sammen bor de på rom 220 med tre klarinetter, og lever i sus og dus med masse tull og fjas. De er en ekstremt livlig og blid gjeng, og de har alltid noe skøy på lager, i alle sammenhenger. Det er Østrem som er gruppesjef for saxene og han er en real fyr som gjør en god jobb. Som gruppesjef, må han være med å rigge og gjøre klar scenen før konsert, og så snart han og de andre gruppelederene er tilbake, kan vi andre tre frem og starte lydprøve. Lindøe er visekorporal og lagfører for gutta og klarinettene, så det er hennes ansvar at elt er under kontroll på greenroomet.

I Drammen er konserten i full gang og som saxofonist får man diverse soloer; alt fra avanserte kadanzer på Cappriccio Espagnol til tåkelur på Tales of the Unexpected. Saxofongruppen stikker seg særlig ut under soloen på «Musik skal byggjast ut av gledje» av Lill Lindfors, da ser du hvor gøy det er å være saxofonist i Garden. De sprer glede og livslyst til selv den sureste grinebiteren du kan finne! På konserten i Drammen debuterte vi med et nytt stykke; «Tales of the Unexpected». Der fikk Bø æren av å spille tåkelursoloen på slutten av stykket. Det falt i smak hos store og små, så det var en stor suksess! (Hele stykket og tåkeluren til Bø!)

Saxofonrekka i aksjon
Saxofonrekka i aksjon

Etter konserten, er det som vanlig tid for nedrigg, og nok en gang er Østrem med som gruppeleder. Vebenstad og Bø er i lastegjengen og er med å rigge ned. Dette er en gange tung jobb for det er mange store instrumenter som skal løftes og stables.  Denne dagen i februar tok det 26 minutter fra nedrigg startet, til vi dro fra Drammmen! Vi begynner å komme inn i rutinene nå, så det var meget bra gjennomført.

Når vi ikke spiller konsert, har vi jo som dere vet nå, SLO og KBE i tillegg til musikkøvelser. Når vi trener SLO og øver til drillsesongen, går alle saxene på samme rode. Det vil si at de står ved siden av hverandre i blokka. Med en sax mellom beina, følger diverse utfordringer med bærestillinger etc med, men med en god del trening, er heller ikke dette noe problem for denne gruppen.

Gardist Steffen Sakrisvold
Gardist Steffen Sakrisvold

Steffen Sakrisvold er en gladgutt fra Hamar som spiller piano/keyboard i tillegg til ess-og b-klarinett. Han er en glad og fornøyd gutt som bor sammen med horn-og juff, samt noen klarinetter, som dere har fått hilse så vidt på. Han er en kløpper til å improvisere, og på «Musik skal byggjast ut av gledje» improviserer han som bare rakkeren. Han er også med i lastegjengen og gjør en god jobb. Som vår kjære Musikkmajor, har Sakrisvold en morsom dialekt, og presenterer stykkene våre på en morsom og smakfull måte.

 

Dette var alt for denne gang, folkens!

 

 

Hilsen

Visekorporal Linn Haugli

Visekorporal Haugli

2 kommentarer om “Konsert er gøy når man spiller sax!

  1. Som ihuga korpsfan og stolt mor til saksofonist, er det veldig morsomt å lese denne bloggen. 🙂

  2. Så kult med en liten introduksjon av saksofonistene! Forhåpentligvis får jeg høre til den gjengen der neste år! Jeg har forresten et spørsmål; Må man spille på garden sine instrumenten, eller bruker man sitt eget?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s