Debutkonsert 17/11-2011

Torsdag 17.11 gikk startskuddet for en rekke serier med konserter for årets kontigent. Den første var jo naturligvis debutkonserten.
Med en fullsatt x-hall, allerede kl 09.40 en vanlig arbeidsdag, ventet hele musikktroppen spent bak scenen.
Presis kl. 10.00 ble vi sendt inn på scenen. Kun hovedkorps i førsteomgang. Vi hadde i forkant fått utvlevert paradeuniformen så på alle de 6 årene Major Eldar Nilsen har dirigert gardemusikken, så var dette første gangen i den velkjente paradeuniformen.
Signalkorpset hadde 2 avdelinger hvorav den ene bestod av 2 signalmarsjer (Kp5 signalmarsj og røgebergmarsjen).
Litt lengere ute i konserten hadde de en egen brassband avdeling, hvor de spilte Amazing Grace og Barney’s Tune.
Barney’s tune var ett amerikansk-inspirert stykke, som kunne gi litt borgerkrig følelese. Der kom blant annet den nye kompanistaben løpende inn med banjo, gitar, kar og ett gammelt vaskebrett, og begynte å spille sammen med brassbandet. Så de som ikke trodde at signalkorpset kunne lage show, tok grundig feil! De gjennomførte det med glans!

Hovedkorpset hadde ett veldig stort sjangersprang, med alt fra Quincy Jones velkjente «Chump Change», som er kjent fra «Ukeslutt» på radioen, til Concertino av Cecilé Chaminade. Med solister på både sang og instrumenter ble det en fullpakket konsert med nesten alt man kunne tenke seg.
Solistene under konserten, var Yngve Hasnes, Jeanett Nordberg, Martin Widding, Lise Arnesen, Maren Grinden, Fredrik Rylandsholm, Erik Thoresen, Pål Martin Enstad Hansen, Andreas Sæle og Tobias Pfeil.
Videre nå fremover mot jul vil vi avholde en rekke konserter. De vil bli oppført i kalenderen her på siden.

3 kommentarer om “Debutkonsert 17/11-2011

  1. Takk for en kjempeflott debutkonsert! Utrolig hva dere har fått til på så kort tid. Også veldig bredde i konserten deres og det var spennende. Det var ikke vanskelig å se at dere koste dere alle sammen og så flotte dere var i de flotte uniformene! Flotte solister var det også og jeg må si at Jeanett Nordberg imponerte stort med sitt fløytespill 🙂 Jeg gleder meg til å følge dere videre! Blir forhåpentligvis med til Edinbrurgh også i august. Hilsen Trond Ottestad

  2. Bra dere er godt i gang! Gleder meg til å høre litt om hvordan drillaspirantene har det også. Gleder meg til å se dere opptre!
    Eks-Drillgardist Jessen (2011)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s