VM i skiflygning Vikersund

Marius Lindvik ble verdensmester i Vikersund. (Foto: Harald Berger/ Forsvaret)

Signalvinteren gikk sin gang og neste oppdrag ut var VM i skiflygning i Vikersund. Det var nå hele 10 år siden VM ble arrangert her i verdens største hoppbakke og det var duket til en folkefest. Arrangørene tok godt vare på oss og serverte oss nydelig middag, samt vafler hver dag. Det var god stemning da vi på lørdagen fikk lov til å gå ut og se på selve rennet og være en del av den store folkefesten. 

(Foto: Harald Berger/ Forsvaret)

Oppdraget startet på torsdag kveld med en åpningsseremoni. Her bidro Signalkorpset med en signalmarsj for å ta imot utøverne som kom ut på sletta, i tillegg til Vikersundfanfaren. Drilltroppen bisto med bæring av det norske flagget og flaggheising under nasjonalsangen. Etter dette gikk turen tilbake til leir for å gjøre oss klare til vanlig tjeneste dagen etter.

(Foto: Harald Berger/ Forsvaret)

På lørdagen var det betydelig flere mennesker i bakken, og det virket som hele Norge hadde kommet ut for å feire. Dette ble det også god grunn til, når Marius Lindvik ble verdensmester etter 4 spennende omganger. Det var til tider utfordrende å fokusere på det vi skulle gjøre med alt som skjedde rundt, men dette er en viktig erfaring å ha med seg til senere oppdrag. Vi kunne ta med disse erfaringen til søndagen, da det var familiedag og lagkonkurranse. Norge endte på en tredjeplass bak Slovenia og Tyskland. Vi avsluttet så helgen på søndag med en avslutningsseremoni og firing av flagg. Helgen i ett ble en god opplevelse for oss alle. Det er selvfølgelig alltid noe som kan forbedres, men vi går ut av denne helgen med en god følelse og gleder oss til det neste oppdraget. 

(Foto: Harald Berger/ Forsvaret)

av Ledende menig Lende og Gardist Jacobsen L

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s