3. Gardekompani 2022

Nå har det gått over fem måneder siden vi i 3. gardekompani 2022 hadde innrykk. På den tiden har vi vært gjennom alt fra grunnleggende sluttet orden (SLO), grønn utdanning, løst flere oppdrag, både hver for oss og som kompani, og vi er endelig kommet godt i gang med innlæring av drillprogrammet. Vi har også som de to forrige kontingentene fått merke covid-19 pandemien, med flere restriksjoner og avlysning av oppdrag. Selv om enkelte oppdrag har blitt avlyst ser vi positivt på tiden fremover og gleder oss til et år som ser ut til å bli svært travelt med store oppdrag i både inn og utland. 

Bilde fra Konsert i Ullensaker Kulturhus. (Foto: Harald Berger/ Forsvaret)

Musikktroppen 2022 består av 76 gardister. Vi hadde innrykk 29. September og for mange ble det en brå overgang til det militære liv med lange dager og noe som måtte gjøres hele tiden. Allerede en måned etter innrykk hadde vi vårt første oppdrag med bataljonsoppstillingen som markerte Gardens årsdag. Det var spennende å få et oppdrag så tidlig, men samtidig opplevdes det trygt siden vi kunne gjøre det i leir med resten av bataljonen. Allerede et par dager senere var det klart for neste oppdrag. Et lite ensemble dro for å spille på Slottet under middagen for utøverne som hadde deltatt i sommer-OL og Paralympics. Etter dette har det gått slag i slag med signalevaluering, debutkonsert, feltøvelse, lueløp, konserter og utdanning, før julepermen kom brått på.

Drilltroppen på Roseslottet. (Foto: Harald Berger/ Forsvaret)

For Drilltroppen 2022 startet veien mot å bli en del av 3. gardekompani på Terningmoen og Rena i slutten av oktober. Her var vi en del av et helt vanlig innrykk til Hærens skole for rekrutt- og fagutdanning, og de fleste av oss visste svært lite om Garden og Drilltroppen. Men etter et besøk fra troppsbefalet i Drilltroppen bestemte over 100 rekrutter seg for å søke. Etter mange timer med slutten orden, intervjuer og fysiske tester ble 48 aspiranter overført til Huseby leir i starten av november. Aspirantperioden besto av lange dager og lite fri. Etter å ha lært grunnleggende SLO fikk vi utlevert primærvåpenet vårt: en M1 Garand. I tillegg til all SLOen fikk vi som første kontingent gjennomført den nye rekruttutdanningsmodellen; FRU (Forsvarets Rekruttutdanning), oppå den intense utdanning spesifikk for Drilltroppen. Og etter en og en halv måned fikk vi teste det vi hadde lært i en uke ute i felt i midten av desember. Etter over to måneder med seleksjon sto 36 gardister igjen etter å ha fullført et 37 timer langt lueløp 21. januar. Dette markerte slutten av aspirantperioden og starten på året som gardister i Drilltroppen. 

Signalkorpset i Holmenkollen under Barnas Holmenkolldag 2022. (Foto: Harald Berger/ Forsvaret)

Etter jul har vi levd mye i leir, uten muligheter til å dra så langt på grunn av korona, men det har virkelig ikke satt noe demper for den gode stemningen. Vi har hatt mange morsomme påfunn i helgene og vært sosiale innad, og på tvers, av troppene. Selv om enkelte oppdrag har blitt avlyst på grunn av korona har ikke dette stoppet kompaniet fra å fortsette å jobbe. Ett høydepunkt etter jul var utdelingen av Gunnar Sønstebyprisen 2022 hvor hele kompaniet deltok. I tillegg til dette har det vært flere hornblåsere på Slottet i forbindelse med inn- og utplasseringer. Drill har stått æresvakt på slottsplassen under Høytidelig audiens hos H.M. Kongen og vi bidro som løypevakter på Barnas Holmenkolldag sammen med Signalkorpset. Fremover kommer det mange spennende oppdrag, Signalvinteren er i full gang med oppdrag i Holmenkollen og ulike verdensmesterskap. Akkurat nå holder vi på å lære inn årets drillprogram med målet å levere den beste Oladrillen mulig når Gardesjefen skal evaluere oss i starten av april, før drillsesongen starter for fullt.

Skrevet av: Gardist Crogh, Gardist Haarstad og Gardist Jacobsen L

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s