Oppkjøring 17.mai

17. mai er kun noen dager unna, og KP3 er i fullt kjør for å klargjøre for årets nasjonaldag og kompaniets bidrag under en fortsatt noe spesiell tid.

Grunnet koronasituasjonen har det vært vanskelig for kompaniet å gjennomføre relevant trening for oppdragene vi skal løse senere på året. Presset kjennes på for å få bygget erfaring ved skarpe gjennomføringer, gjerne også utenfor Huseby leir, vår faste hjemmebane.

May be an image of 2 people, people standing and sky
Midtpartiet debuterte under barnas dag. Foto: CMT HMKG / Forsvaret

Morgenen 11. mai ga vi oss altså ut på en liten runde rundt ved to barnehager i nærheten. Vi startet utenfor Huseby barnehage rett utenfor leir, og gikk en gatedrill der. Dette var også første gang drilltroppen viste midtpartiet med riflekastet, til både resten av kompaniet og barnehagebarnas begeistrelse. Her ble vi også filmet av TV2s God Morgen Norge, og opptaket er å finne på nettet. Etter dette bega vi oss på en liten oppmarsj til Hamborg barnehage. Underlaget der var ujevnt og gjørmete. Spesielt drilltroppen fikk bryne seg på hvordan det er å gå drill i ulendt terreng. Tross dette var vi fornøyd med gjennomføringen, og vi fikk føle på kroppen at til og med vanskelige forhold ikke hindrer kompaniet i å gjennomføre oppdraget med den rytmen, presisjonen og elegansen vi er kjent for.

Kompaniet ankommer barnesenteret på Ullevål sykehus. Foto: Fredrik Gresseth / Forsvaret

Senere denne uken, fredag 14. mai, var det tid for et nytt skarpt oppdrag for kompaniet. Vi skulle innom flere sykehus og gå gatedrill, spille og synge for de ansatte og innlagte. Mange av gardistene så veldig frem til dette oppdraget. Grunnen til det forklarer Drillgardist Engemoen slik:

«Det er fint å kunne gi noe tilbake til de som står på for å hjelpe og ivareta andres liv og helse. I tillegg har de fleste erfart selv, eller gjennom andre, at å være innlagt på sykehus kan være tøft. Jeg håper vi bidro med å gjøre den tøffe hverdagen litt lettere, og at både ansatte og pasienter kjente på 17. mai-stemning.»

Trommestuntet var et populært innslag i gatedrillen. Foto: Harald Berger / Forsvaret

Første sykehus som ble besøkt av kompaniet var Ullevål sykehus. Det startet med en oppmarsj, før drilltroppen gikk en gatedrill, bestående av egendel og stilledel. Etter stilledelen startet årets trommestunt. Seansen ble avsluttet av en utmarsj til sangen «Norge i rødt, hvitt og blått». Dette ble gjennomført to ganger på Ullevål; foran barnesenteret og kreftsenteret før vi også gjorde et stopp ved laboratoriebygningen for å overraske de som har jobbet dag og natt for å analysere koronaprøver. Videre gikk turen til Rikshospitalet hvor vi gikk en noe lengre oppmarsj før vi gjorde et stopp på torget for å gjennomføre samme gatedrill som på Ullevål.

Drilltroppen gjennomførte egendelen sin til Defilermarsj av Alfred Svendsen.
Foto: Harald Berger / Forsvaret

Musikktroppen forflyttet seg til barneavdelingens bakgård for å holde en kort stående konsert. Dagen ble avsluttet på Aker sykehus hvor vi nok overrasket de fleste da vi ikke har besøkt Aker sykehus de siste årene. Det å få gå gatedrill på sykehusene var givende for kompaniet, men også viktig erfaringsbygging før 17. mai.

Nå ligger fokuset til kompaniet på 17. mai, og vi håper dere gleder dere like mye som oss!

Nasjonalflagget var en sentral del av oppmarsjen.
Foto: Harald Berger / Forsvaret

Musikkgardist Hettasch og Ledende menig Viksmo

En kommentar om “Oppkjøring 17.mai

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s