Jul på vakt

Hei, mitt navn er Maia Paulsen, og jeg er hornblåser i signalkorpset i HMKG. Som hornblåser får vi oppleve mange typer oppdrag, deriblant vår oppgave som Ukehavende hornblåser (UKHB) i leir. Vi har til enhver tid en UKHB på vakt, dette inkluderer også jul, nyttår, helger og andre helligdager, og i år var det jeg som var så heldig å få være her på julaften!
Jobben vår som UKHB er i stor grad en symbolsk oppgave, som bærer videre på våre
tradisjoner som revelje klokken 6 i leirgaten, matsignal når messen åpner og flaggappell til heising og firing av flagget i leir. Altså, fikk jeg i år en litt annerledes julaften enn det i hvertfall jeg er vant til. Da dagen min startet klokken 05.20 med å stå opp for å sette opp hår, kle på meg uniform og varme opp for å spille reveljen klokken 06.00, hadde jeg mest lyst til å snu meg rundt og sove videre. Men, etter en morgen med julevask til julefilm, deretter signaler og måltider, var det på med paraden før den tradisjonelle julegudstjenesten og julemiddagen, jeg avsluttet dagen i sofakroken, med julefilm på TV, strikketøy i fanget og en god kopp te. Vanligvis får soldater på vakt ha med seg familien til julemiddag, men i år var det kun oss i førstegangstjeneste som fikk være her og holde hverandre med selskap, det var selvfølgelig litt trist som eneste fra mitt kompani på vakt, men selv om dagen ble annerledes, er nok allikevel dette en julaften jeg vil huske for alltid.
Til dere som lurer på det viktigste spørsmålet av de alle, hva slags mat vi fikk,
så gjorde messen en vidunderlig jobb med å sørge for at alle får julestemning der. Det var både pannekaker til frokost, risgrøt til lunsj, pinnekjøtt OG ribbe til middag, med det deiligste kakebordet jeg har sett noen gang. Det er ikke vanskelig å få julefølelse i leir, med denne gode maten, selv om snøen ikke viste seg i år.
Jeg håper alle i Norge fikk feiret en fin jul, selv om den har vært annerledes for oss alle, takk til alle som deltar i dugnaden!

Med vennlig hilsen Gardist Paulsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s