Fra innrykk til julepermisjon

Det har vært ganske stille i kompaniet siden Drilltroppen 2020 ble overført i slutten av juni og Musikktropp 2020 dimitterte i starten av august. Tross en lang periode uten et fullsatt kompani, ble flere oppdrag løst med de vi hadde igjen i mellomperioden. Årets musikktropp har nå vært inne i snart 3 måneder mens Drilltroppens seleksjon fortsatt pågår den dag i dag. Aspirantene hadde innrykk en måned etter musikktroppen og fikk litt lengre tid på Terningmoen enn planlagt. I de to del-innleggene under skriver Gardist Ness og Hettasch om sin periode så langt i Gardemusikken, og Aspirant Apelseth om sin tid som Aspirant i Aspiranttroppen.

Musikktroppen

Heihei! Våre navn er Borghild Ness og David Hettasch og vi er to av 76 musikkgardister i musikktropp 2021. 

For cirka tre måneder siden hadde kontingent 2009 innrykk, og vi har lært utrolig mye på denne korte tiden. Vi har hatt nærmere 100 timer SLO, mange musikkøvelser og veldig mye indretjeneste.

Vi har lært hvordan å stryke uniformen, melde seg, sette opp hår, klippe kp3 klippen, vaske både kube og instrumenter, forme beret og mye annet.

En vanlig hverdag begynner med å stå opp kl 0600, strekke sengen, og en rask dotur fulgt av vasking av hvert vårt vaskeområde. Dagene varierer litt, men det er for det meste enten fysisk fostring eller SLO, deretter musikkøvelse, lunsj, SLO, middag og enten egentrening eller mer SLO. Etter endt tjeneste for dagen pusser vi sko, stryker uniformen og tar oss tid til en liten pust i bakken.

En av de første sluttet orden øktene. // Foto: Gardist Wikstrøm, Forsvaret

Allerede har troppen hatt flere oppdrag. Det første så tidlig som 1.oktober, hvor vi spilte et kort innslag for sjef Hæren og hans kollegaer. Vi har også markert gardens årsdag med oppstilling og tale fra Gardesjefen. Neste oppdrag var debutkonsert. Den fant sted 13.november i gardehallen og ble streamet på HMKG sin Facebook-side (Link til video: https://fb.watch/2m9kATfaSf/). For øyeblikket jobber vi med en julekonsert som inneholder mange godsaker, og den blir filmet til uken og vist i juletiden. 

Digitalmarkering i forbindelse med avdelingens årsdag. // Foto: Gardist Wikstrøm, Forsvaret

Ved siden av janitsjarkorpsets tjeneste har signalkorpset fullført noe egen trening og mindre oppdragsløsning. Mye tid har gått med til å lære alle nødvendige leirsignaler og teori for å tjenestegjøre som ukehavende hornblåser (UKHB). I tillegg har vi som samlet signalkorps lært signaler og signalmarsjer som vi fremfører i forbindelse med blant annet medaljeutdelinger, høytidelige audienser, kirkeparader og oppstillinger. 11. november fullførte signalkorpset evaluering, der vi ble vurdert på både antrekk, eksersis og musikk. Evalueringen ble bestått, og vi ble offisielt skikket for å løse oppdrag som Norges fremste representasjonsavdeling. Fremover følger mange mindre oppdrag som gir veldig fine avbrekk i hverdagen som musikkgardist.

Gardesjefens evaluering av Signalkorpset. // Foto: Gardist Wikstrøm, Forsvaret

Uken etter debutkonsert og evaluering dro vi på en tredagers feltøvelse. Her lærte vi enda mer om våpen og brukte god tid på å skyte inn vårt eget våpen. Dagene besto av lite søvn, kalde føtter og mye god stemning. 

Etter feltøvelsen fulgte det berømte mestringsløpet. Gjennom løpet gjennomførte vi flere timer fysisk trening og combat conditioning ute på en mark, besøk i gassbua, caseoppgaver, sibir-sjekk (sjekk av frostskader), puss av våpen, to 3000-metere, en god del SLO, mer fysisk trening, musikkøvelse og enda mer SLO. Det hele varte i totalt 20 timer, og vi gikk 36 timer uten søvn og 24 timer uten mat. Til slutt mottok vi gardeluen og ble belønnet med meget etterlengtet pizza og brus! 

Lueseremoni etter mestringsløpet til musikktroppen. // Foto: Gardist Wikstrøm, Forsvaret

Nå gjenstår siste innspurt før jul, og med aspiranttroppen godt på vei med sin utdanning gleder vi oss masse med å komme i gang med arbeidet mot drillprogrammet!

Med ønske om en fortsatt god førjulstid, 

Gardist Ness og Gardist Hettasch

Aspiranttroppen

Etter noko turbulent start med karantene på Terningmoen leir så har etterkvart aspirantene kommet seg til Huseby leir og er klare for å bli ein del av Drilltroppen 2021. 

Aspiranttroppen bestod av 45 personer og seleksjon til en forhåpentligvis Drilltropp, er endå ikkje ferdig. Aspirantperioden består i mykje sluttet orden, indretjeneste, fysisk trening og leksjoner innenfor GSU. Utallige timer med vendinger, fremmad marsj, holdt og håndgrep skal til for å bli ein del av det som skal bli ein av verdens beste troppar i våpeneksersis.

Nokre aspiranter har allereie blitt sendt tilbake til Terningmoen. Det er like trist kvar gong nokon av aspirantene blir sendt tilbake. Vi blir så tett knytt saman i det vi driv med at vi kan reknast som ein familie.

I helgene blir det mykje forberedelser og egentrening, og no med spitting av paradebeltet og fiksing av paradeuniformen. Dei skal jo tross alt sjå perfekte ut!

Fra en av de første sluttet orden øktene med M1 Garand. // Foto: Vk. Navarathinarasa, Forsvaret

No gler samtlige her seg til julepermen som nærmar seg med stormskritt. Mange saknar familie, venner, kjærsten så det blir bra å få sjå att desse.

Håper alle får ei trygg og god høgtid og at 2021 blir litt betre enn 2020 har vore. Helsingar frå aspirant Apelseth og resten av aspiranttroppen.

Aspirant Apelseth

En kommentar om “Fra innrykk til julepermisjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s