Ny kontingent, nye muligheter!

(Dette innlegget ble skrevet før COVID-19 restriksjonene. Vi har likevel bestemt oss for å publisere det da det gir et lite innblikk i hverdagen vår siden innrykk.)

Hverdagen før COVID-19

Musikk- og drillkontigenten hadde innrykk i september og oktober, og vi har nå kommet langt i vår vei til verdensklasse. Etter et par måneders rekruttperiode, hadde både musikk og drill hvert sitt lueløp for å fortjene gardeluen. Halvåret siden innrykk har vi brukt på SLO, musikk, spittsko, mer SLO, fysisk aktivitet, og bittelitt ekstra SLO. Den siste måneden spesielt har store deler av tiden gått til SLO (eller sluttet orden som det egentlig heter) og trening til drillsesongen. Fokuset er rettet mot evaluering av drillprogrammet 2. April, i tillegg til konserter, oppdrag og vanlig tjeneste. (Per nå jobber vi oss mot mai måned og de oppdragene rundt nasjonaldagen vår innebærer. Evaluering er satt noe på vent inntil videre).

SLO er noe man må øve på konstant for å holde nivået oppe. Mange sliter med ulike utfordringer knyttet til større instrumenter, men man må bare «fighte» forutsetningene. Det vanskeligste er kanskje å spille og utøve korrekt sluttet orden samtidig – det er ikke bare bare å spinne 180 grader samtidig som man spiller en høy C på trompet, og så skal det låte fint i tillegg.

Vi begynte med innlæring av drillprogrammet i januar og har snart lært inn hele sulamitten! For oss betyr dette lange dager og lite tid til overs, men vi skal jo tross alt bli best i verden, så da må man ofre noe. Vi gleder oss ganske så mye til å vise dette frem for publikum.

«Tredjeøkt SLO på nullplan med minusgrader – det er der magien skjer!» – Sjt. Melvær

Foto: Ledende Menig Nygård

Festkonserten 2020

Lørdag 8. februar, en helt alminnelig dag for de fleste… En dag der man kanskje koser seg litt ekstra på sofaen med en pose potetgull og film, innebar noe litt annet for en gjeng fra tredje gardekompani. Dette er det første virkelige skarpe konsertoppdraget vårt, og da ønsker man å prestere så bra som mulig. Det er konserten vi har sett frem til, og øvd beinhardt i mange timer for. I tillegg til familie, venner og øvrig publikum, er det høyt dekorerte offiserer og befal til stede i salen. Konserten er kjent for å bære preg av høyt musikalsk nivå og presisjon.

For drilltroppen sin del hadde vi øvd inn et lite drillprogram som skulle sette standarden for drillkontingenten 2020. Dette gjorde at det ble satt et utrolig press på hver enkelt gardist som skulle på scenen. Enkelte beholdt roen ved å trekke seg unna, andre ved å høre på stykkene vi skulle drille til og noen tenkte kanskje ikke på det i det hele tatt. Uansett kunne man føle anspentheten i det vi sto rett bak døren til scenen, og Sersjant Gresseth ba oss tenke på alt annet enn det vi faktisk skulle ut og gjøre. Vi var særdeles spente, men før vi visste ordet av det var vi ute på scenen, utførte bølgen og på et øyeblikk senere marsjerte ut av scenen igjen. Personlig var det en helt utrolig følelse, og de rundt meg uttrykte den samme ekstasen. Vi hadde nettopp utført vår første fremvisning for over 1500 mennesker og det hadde gått bra! Neste stopp var Valdresmarsj og slutten av konserten der nesten hele troppen skulle være med ut, noe som både føltes og virket bedre enn den første delen. Det jeg kanskje kommer til å huske mest derimot er ikke selve showet, men heller den gleden som vi alle delte etter konserten var over og hele troppen sang inne på venterommet. Alt i alt… en pangstart for drilltroppen 2020!

Musikktroppen derimot reiste til konserthuset direkte etter frokost, og begynte rigging og klargjøring etter ankomst. Vi hadde en effektiv og presis lydprøve, og fikk spikret overganger, trygget det musikalske stoffet samt inn- og utmarsjer. I tillegg fikk vi en god gjennomkjøring med kveldens spesielle gjest, nemlig Eldar Vågan. Etter lydprøve var det tid for mat, restitusjon og tid til siste klargjøring før konsertstart.

Øyeblikket man går ut på scenen for første gang og hører publikums øredøvende jubel og applaus, er vanskelig å beskrive. Når jeg gikk ut på scenen med fagotten over armen, fikk jeg en sterk følelse av stolthet, nerver og spenning. Tenk at så mange mennesker har kommet hit for å høre på oss! Da er det lov å bli litt nervøs, men så er det viktig å huske på 3. Gardekompani sitt stolte motto «Det er meg det kommer an på». Første stykket satte virkelig stemningen for hvor bra denne konserten skulle bli, og det er sjelden «Parade of the Charioteers» har lått så bra. Resten av konserten fløt bra, og med høydepunkt etter høydepunkt på programmet kan det ikke kalles annet enn en suksess! Mitt personlige høydepunkt var «Mitt hjerte alltid vanker» arrangert av Ørjan Matre, som låt utrolig vakkert. Det var mange slitne, men meget fornøyde musikk- og drillgardister som etter en effektiv vask og nedrigg, vendte nesa tilbake mot Huseby leir.

Foto: Forsvaret

CD-innspilling

17-19 februar var musikktroppen i Store studio til NRK for å spille inn radiokonsert som i tillegg skal bli en CD i senere anledning. Dette var noen spennende dager for oss der vi fikk oppleve noe nytt.

Janitsjarkorpset reiste ned til studio på mandagen for å rigge opp instrumenter og stoler slik at lydteknikerne fikk satt opp mikrofoner. I tillegg fikk vi spilt inn noen låter siden vi var så effektive.

De to neste dagene gikk til å spille inn resten av låtene sammen med signalkorpset.

Det var interessant for oss musikanter å få et skikkelig innblikk i hvordan man spiller inn en CD og det er noe vi kommer til å huske i lang tid framover.

Vi hadde 3 kjekke dager i studio med mange morsomme hendelser samtidig som det var full konsentrasjon.

Foto: Gardist Haugen

 

Hilsen Musikkgardist Blix, Kampen og Grønhaug, samt Drillgardist Flaata

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s