En musikkgardists 17. mai

17. mai er et av årets store høydepunkt, og korpsfolk som vi i musikktroppen gleder oss kanskje litt mer enn mange andre hvert år. Å spille ut, marsjerende, gjennom stappfulle gater er noe helt spesielt som kun skjer en gang i året. Å i år ha æren av å marsjere gjennom Karl Johan i gardens paradeuniform som musiker var helt unikt, og noe som jeg sent vil glemme.

IMG_8346
Tambur, Sjt. Melvær og gardistene marsjerende mot slottet. // Foto: Ledende menig Nilsen.

Det var en helt unik stemning på musikktroppkubene da vi dro oss opp av sengen den 17. mai kl. 05:30. Høylytt marsj-musikk kunne bli hørt fra et titalls høyttalere rundt om i det kompakte bokollektivet, vi manet oss frem til det som vi på forhånd visste skulle bli et av de absolutte høydepunktene i år. Etter en kjapp frokost og skifte til paradeantrekk lastet vi på buss med instrumentene våre og satte kursen mot Oslo sentrum.

3. Gardekompani sitt 17. mai-oppdrag starter med to seremonier fra 08:30, en på 7. juli-plassen og en på oberst Krebs grav. Etter sistnevnte seremoni på Krist-kirkegård går vi rett i sjarmøretappen, som for mange er dagens virkelig store høydepunkt. Fra kirkegata gikk vi inn i Karl-Johans gate, omringet av enorme menneskemengder på begge sider av gata. Titusenvis av mennesker, og mange hadde ventet i timevis for å se på oss!

IMG_8323
F.V: Gardist Lillehammer, Franco og Bakken. // Foto: Ledende menig Nilsen.

Det aller største for min del var trommestuntet på universitetsplassen. Vi slagverkerne trakk frem foran blokken og satte i gang med stuntet vårt. Å gjøre det kjekkeste jeg vet om i hele verden på selveste 17. mai, omringet av tusenvis av folk, kameraer og norske flagg var helt uforglemmelig, og bildene fra de øyeblikkene sitter fortsatt på netthinnen.

IMG_8240
Fra trommestuntet på Karl Johan. // Foto: Ledende menig Nilsen.

Etter en lengre pause i et lokale i festningsmuseet på Akershus festning var det barnetoget som stod for tur. Det var den lengste etappen vi til da hadde gått i kongens klær, men symbalene føltes allikevel lettere enn før der vi gled nedover den fortsatt stappfulle Karl Johans Gate. Den største folkemengden sto foran slottet, der kongefamilien sto og skuet over den store gaten og slottsplassen fra balkongen. Vi gjorde holt og vendte mot slottets fasade, der vi avventet dirigenten. Da vi spilte fedrelandssalmen for kongefamilien var det mange følelser som strømmet gjennom meg og kroppen min. Jeg var mer sliten enn jeg visste det var mulig å bli, samtidig som at jeg følte meg sterkere enn noen gang. Jeg var også stolt, selv om jeg som slagverker ikke spilte med på det stykket.

Vi gikk utmarsj til Gammel Jæger, og var framme i bussene i halv 3- tiden, akkurat i tide til å høre vår egen radiokonsert på p1+. Så reiste vi tilbake til leir.

IMG_8371
Musikktropp spiller Fedrelandssalmen for kongefamilien. // Foto: Ledende menig Nilsen.

Det hele summer i en uforglemmelig dag, som ikke ville ha vært den samme uten flotte med-gardister og ikke minst det perfekte været! Jeg kjenner et stikk av vemod av tanken om at jeg aldri vil få oppleve dette igjen, samtidig som at det er akkurat det som gjorde dagen så spesiell. Det er noe fint i det óg.

– Gardist Nilsen

En kommentar om “En musikkgardists 17. mai

  1. Og det var en utrolig glede å få lov til å følge dere på denne fantastiske reisen gjennom Oslos gater ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s