Musikktropp i Store Studio

Fredag og lørdag forrige uke var musikktropp i Store Studio for å spille inn musikk. Dette var en morsom og hyggelig opplevelse, og et supert avbrekk fra hverdagen, og dessuten veldig annerledes fra våre andre spilleoppdrag.

thumbnail_IMG_1244
Hele musikktropp fremfor Store Studio på NRK. // Foto: Ledende Menig Nilsen.

Janitsjarkorpset dro ned til NRK tidlig fredag formiddag for vår første innspillingsdag. Vi gledet oss masse til å få spilt inn musikken vi har jobbet med siden september, og stemningen var på topp da vi entret Store Studio. Da vi satte oss, og spilte dagens første toner, steg humøret bare mer. “Det er godt å høre dere i en akustikk dere fortjener!” var ordene vi fikk av musikkmajor Bogetvedt. Og akustikken i store studio var virkelig noe annet enn den i musikksal. Vi har nok aldri hørt oss selv så bra som vi gjorde akkurat der. Da lørdagen kom, kjente vi på at det ikke gjorde noe at vi ikke fikk helgefri. Vi hadde hatt det så bra dagen før, og siden vi nå var hele troppen samlet, var det ingen som tvilte på at denne dagen kom til å bli minst like bra som dagen før. Timene fløy forbi begge dagene, og vi var ferdige med det hele før vi visste ordet av det.

thumbnail_IMG_1233
Trompet/kornett-rekka under innspillingen. // Foto: Ledende Menig Nilsen.

Denne opplevelsen var noe helt utenom det vanlige for oss. Det var langt fra vanlig tjeneste, men også ganske ulikt tidligere konsertoppdrag. På vanlige spilleoppdrag har vi én sjanse til å spille så bra som overhodet mulig, og det er i utgangspunktet ikke rom for feil. Dirigenten kan ikke like gjerne slå av og si “vi tar den takten igjen” midt under en konsert. Men det kunne han nå. Vi kunne spille stykkene igjen og igjen, og ta for oss hver enkelt del så mange ganger vi ville til det ble bra, og dette beroliget oss. Resultatet ble at vi slapp med ganske få opptak. Trolig fordi vi følte på tryggheten i at det var et visst rom for feil, at vi fikk fokusere på å ha konsentrasjonen på topp. Resultatet ble altså at vi hadde noen av våre beste gjennomspillinger noen sinne, og det er det selvsagt veldig gøy å ha på tape.

Det er alltid veldig behagelig å gjøre noe litt utenom det vanlige. Vanlige dager kan ofte bli litt ensformige, og det er vanskelig å skille mellom mandager og torsdager. Da er det godt å ha oppdrag å se fram til, og bryte av hverdagen litt nå og da. Vårt neste oppdrag er rett rundt hjørnet, og vi gleder oss masse. Kom og se oss på konsert i Bærum!

– Musikkgardist Eide

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s