Festkonsert 2019

img_0996
Drillgardistene prøver ut et drillprogram for første gang i Gardehallen. // Foto: Gardist Nilsen

I dager preget av musikkøvelser, fysisk fostring og ikke minst terping på sluttet orden forbereder årets kontigent seg til festkonsert i Oslo konserthus. Årets musikktropp har allerede en lang rekke med konserter unnagjort, mens drilltroppen har sin debut i konserthuset. Troppene har, som alle de som har vært inne før dem, lært mye på kort tid. Fra innrykket deres i Oktober har driltroppen gått fra å ikke ha tatt i et våpen, til å kunne våpeneksersis, og musikktroppen har gått fra å være flinke skolekorpsmusikanter, til å bli ekte musikkgardister. Festkonserten holdes Søndag, 3. Februar og blir starten på et ellevilt år for kompaniet med turne til både inn -og utland.

Uken før festkonsert koker det med forberedelser på leir og det er mye som skal i mål før første tone kan bli spilt i konserthuset. Musikkgardistene pusser instrumentene blanke og  drilltroppen terper inn programmet sitt. Likevel holdes nervene lave og gardistene gleder seg til et spektakulært show i et utsolgt konserthus

kopi av img_0990
Musikkgardist Bakken pusser tverrfløyte klar til inspeksjon. // Foto: Gardist Nilsen

For å bli kjent med bygget besøkte gardistene konserthuset på torsdag. Her fikk drill og signal trent på innmarsj, og Musikkmajor Bogetvedt kunne lytte og tilpasse korpset til den store salen. Det er ingen tvil om at årets festkonsert blir en festkonsert uten like. Med både ny musikk og tradisjon ønsker vi alle gjester hjertlig velkommen til Oslo konserthus på Søndag!

img_1055
Signal stiller opp bak janitsjarkorpset i Oslo Konserthus // Foto: Gardist Nilsen

– Gardist Nilsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s