Prøvespill 2019

Akkurat nå gjør Musikktropp 2019 seg klar til årets musikalske høydepunkt: Festkonsert i Oslo konserthus 3. februar. Vi som tjenestegjør i kompaniet gleder oss til et halvår fullt av konserter og drilloppvisninger sammen med inneværende kontingent, men vi må også rette blikket frem mot neste innrykk. I slutten av september i år har musikktropp 2020 innrykk. Før dette, allerede om to uker, i februar, vil prøvespillene i Oslo starte.

De som har søkt og de som vurderer å søke har mange spørsmål. Vi skal prøve å svare på noen av dem. For å gjøre dette har vi laget en ny underside under «Søk Musikktropp». En side der vi tar for oss ofte stilte spørsmål. Den vil bli oppdatert kontinuerlig etter hvert som vi får systematisert de spørsmålene vi får fra søkere og andre.

Vi vil som tidligere kalle inn kandidater fra Østlandsområdet til Oslo. I midten av april, etter NM i janitsjar, vil vi reise på prøvespillsturné til Sørlandet, Vestlandet, Trøndelag og muligens Nord-Norge. Det vil i tilknytning til noen arrangementer vi deltar på være mulig for åpent prøvespill der man kommer og viser hva man kan.

Nytt av året er at oppsettet på prøvespillene ikke er så statiske som det har vært tidligere. Frem til i år har man hatt henholdsvis ett innstuderingsstykke og ett selvvalgt stykke eller to selvalgstykker osv. Nå er innstuderingsnotene, herunder antall og variasjon, blitt differensiert mellom instrumenter. Innstuderingsstykkene gjenspeiler nå i større grad behovene til Musikktroppen. Dette skaper selvsagt både interesse og usikkerhet blant de som har eller vurderer å søke. Derfor har vi også offentligjort notene på nettet uten kode. Du finner dem under «SØK MUSIKKTROPP» – «INNSTUDERINGSNOTER». Skriv gjerne en kommentar nederst på den siden om du lurer på noe eller har tilbakemeldinger.

20180421MAD_3074.jpg
Hans Majestet Kongens Garde under Norsk militær tattoo 2018 // Foto: Marion Aaserud Dahlen

8 kommentarer om “Prøvespill 2019

    1. Hei Ida! Det varierer mellom instrumentgruppene, og besetningen forandrer seg for hvert år. Hvilket instrument spiller du?

    1. Det varierer mellom 10 og 14 fra år til år. Vi skal prøve å oppdatere siden under ofte stilte spørsmål med en oversikt over besetning, med variasjoner.

    1. Det vil bli lagt ut etter at troppen er valgt. I starten av mai. Frem til da vil vi anbefale alle kandidater å gå lengre turer i ulendt terreng med noen kilo i sekken.

    1. Så snart vi har bestemt hvor vi skal når. Det er ikke vanlig å få prøvespillinnkalling mer enn 2 uker før prøvespill.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s