Regnskyer over Huseby leir

I skrivende stund lusker tunge nedbørsskyer lumsk over hovedstaden. Et frempek på den våte tiden i vente, og en mørk strek i det fabelaktige været Østlandets borgere har nytt de siste månedene. Som Bergenser og klimaflyktning, har jeg følt meg særdeles heldig i at jeg ikke bare har fått blitt med 3. Gardekompani på så mange drilloppvisninger og konsertoppdrag, men også at jeg har fått sett Østlandet på sitt absolutt peneste.

I leir summer livet sin vante gang, og i 3. Gardekompani er gardistene hardt til verks på sine daglige oppgaver. Hver eneste dag, time på time, øver drilltroppen på sluttet orden. Under Kaptein Skaret, Sersjant 1.kl Gresseth og Sersjant Olsen, finpusses hver minste del av drillprogrammet, og hver eneste vending og håndgrep studeres med lupe. I dag har troppen søkt ly for elementene, og fokuserer på at håndgrepet «presenter gæver», når den graden av perfeksjon kompaniet streber etter.

Fra kontoret, der dette innlegget skrives, høres kompaniets musikere godt og tydelig gjennom lukkede dører og isolerte vegger. Fra første etasje høres den særegne og velkjente lyden til Gardens signaltrommer. Dette akkompagneres med toner og melodier fra byggets musikksal. Under Major Bogetvedt ledes den musikalske utfoldelsen, og innlæringen av repertoaret til søndagens oppdrag.

Det er bare korte timer igjen til signalkorpset forlater leir, og starten ferden nordover til Leknes i Lofoten. Der skal de delta på Trommestevne Frøya, som er arrangert av Vest-Lofoten paradetropp, og det er påmeldt over 200 damer fra trommekorpsmiljøet. Festivalen har et tydelig viking-preg. Uniformer og kostymer klargjøres, trommer og horn pakkes ned. Et oppdrag som har vært kjent mange måneder, og alltid har vært så lang borte kom plutselig, og blir nok et eksempel på at tiden går utrolig fort her i Gardeleiren. Et minutt kan føles lenge, men en dag er som et øyeblikk. Det er helt merkelig å tenke på at kontingenten er over halvveis, og det bare noen skarve måneder igjen før nytt blod skal inn i kompaniet.

Bilde fra en av vaktparadene i vår. Til helgen skal signal gå oppmarsj i forbindelse med trommestevnet. // Foto: Gardist Algerøy
IMG_5693
Signakorps på konsert i Asker. /Foto: Emilie Kvalø Holter

Skrevet av Gardist Berg

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s