Pressestunt ifm Norsk Militær Tattoo

Norsk Militær Tattoo arrangeres denne uken i Spektrum, Oslo. I den forbindelse gjøres en del pressestunt og i dag fikk vi være en del av det. En av stabssoldatene og en italiensk soldat ikledd paradeuniform, møtte opp på studioet til Jan Thomas. Der skulle de få hans bedømmelse på sine uniformer og spesielt hva han syns om hattene. Jan Thomas møtte de utenfor studioet i strålende sol, med et stort smil om munnen. Han var svært interessert i både uniformer og historien om paradehattene. Hatten til Garden er nemlig inspirert av den italienske hatten. Forskjellen har utviklet seg gjennom årene til å bli to ganske ulike paradehatter. Garden sin paradehatt sitter rettere på hodet, samt at man bruker hår og ikke fjær slik som italienerne bruker. Dette var grunnen til at vi dro opp dit, der vi også lagde en film om historien bak paradehattene. Videoen blir lagt ut på Norsk Militær Tattoo sin Facebook side.

IMG_7544
Gardist Soltvedt, Jan Thomas, den italienske soldaten og en fra Forsvaret som fortalte historien bak hattene.

Det var en gøy opplevelse utenom det vanlige som Gardist. Jeg fikk et godt inntrykk av både Jan Thomas og italieneren. Det er gøy å se forskjell på uniformene og kunne få inntrykk av andre militære soldater. Jan Thomas likte uniformene og ga oss begge terningkast 6, noe som var veldig kjekt.

IMG_0315

Vi går en tattooparade på fredag før første tattoo fredag kveld. I tillegg blir det tattooer lørdag og søndag. Vi håper å se mange av dere på tattooene! På mandag reiser vi rett videre til USA på Virginia International Tattoo.

– Gardist Soltvedt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s