Årets første vaktparade!

Onsdag 13. April var det duket for årets første vaktparade, en parade som starter ved Akershus festning og går drøye 2 kilometer opp til slottet. Under skyfri himmel stilte vi opp i leirgaten med full parade og instrument, nervøse, men klare for det som sto foran oss.

VI ble kjørt med buss ned til festningen og stilte opp musikktropp i front og påtroppende vaktstyrke bak, klare til å gå. Påtroppende vaktkommandør kommanderer: ”VAKTPARADE, FREMAD MARSJ”, og så var årets første vaktparade i gang. Vi forlater Akershus festning gjennom porten på taktslag før tambur i front pumper i gang trommemarsjen og gjør vårt nærvær merkbart i gatene.

30594398_241302109775705_888884636283830272_n
Tambur i front, påfulgt av signalkorps og janitsjarkorps. //Foto: Heidi Haugen
30652608_241302273109022_5051528705768161280_n
Bak musikktropp marsjerer påtroppende vaktstyrke, som skal til vaktavløsning. //Foto: Heidi Haugen

Oppslag til gardemarsj kommer like etter, og man innser fort hvorfor vi trener så mye som vi gjør, ettersom det er en stor påkjenning å skulle spille samtidig som man skal marsjere. Lønn for strevet får man derimot når man i øyekroken skimter vinduer som blir åpnet med mobilkameraer som stikker ut, personer som følger paraden spent, og andre som velger å gå fra maten sin på en kafe for å få et glimt av vaktparaden som suser forbi.

30688795_241302206442362_6041067017325248512_n
Ved Universitetsplassen, rett før slottsbakken. //Foto: Heidi Haugen

En ubeskrivelig følelse traff oss da vi svingte fra Kirkegata, inn på Karl Johan, krysset over Egertorget og kunne se slottet på toppen av slottsplassen i det fjerne. Med annenhver signal- og janitsjarmarsj oppover Karl Johan tiltrakk vi oss en folkemengde som få hadde klart å se for seg.

Under siste etappe opp slottsplassen og inn foran slottet innser man plutselig at det faktisk er jeg som går her – det er jeg som løser oppdrag foran slottet ikledd kongens klær. Alt blir med en gang verdt det. Strykingen, pussingen, de lange dagene med trening får man igjen for på alle vis.

Etter å ha holdtet utenfor slottskapellet overvar vi da påtroppende vaktstyrke avløste avtroppende før vi gikk utmarsj, og lastet fornøyd opp på bussen med kurs mot Huseby leir igjen for å gjøre forberedelsene til en ny vaktparade påfølgende dag.

– Musikkgardist Eide

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s