Innspilling store studio

Etter en ellers ordinær torsdagsmorgen i slutten av februar var det duket for at vi i gardemusikken skulle få kjenne litt på følelsen av å spille en seks timers lang konsert. Anledningen var at NRK hadde invitert oss ned til Store Studio for å spille inn noen av stykkene på repertoaret vårt. Det var en veldig artig opplevelse, men den krevde både stor tålmodighet og en imponerende mengde konsentrasjon.

Store studio 2.4
For mange var det en ny opplevelse å spille med mikrofoner på alle kanter // Foto: musikkgardist Goa

Vi startet dagen med å innvie våre nye grønne pakksekker og stille opp ved bussene som skulle ta oss ned til NRKs hovedkontor på Marienlyst. Det har aldri vært så enkelt å få med seg instrumenter, noter, matpakker og all annen utrustning som trengs når vi skal ut på våre «skarpe» oppdrag. Men materiellkontrollen disse sekken ga oss kunne ikke forhindre at de aller fleste satt på bussen uten sine egne instrumenter. Vi konkluderer med at det var spenningen som gjorde at alle havnet på feil buss.

Vel nede på Marienlyst fikk vi gjenforent oss med utstyret vårt og var klare til å ta fatt på dagens utfordring. Vi ble vist inn i Store Studio, og fikk oppgitt dyrebar informasjon om hvor toalettet og kaffemaskina var å finne. Kaffemaskina var for øvrig plassert inn gjennom en gang, opp to trapper og inn i et lite bøttekott, og da vi endelig fant den var det enkelte som fikk erfare at det ikke fantes mer kakaopulver i maskina. Men ikke at janitsjarbesetningen fikk så mye tid til å ta seg en kopp kaffe. Arbeidet ble satt i gang umiddelbart etter oppakking og oppvarming, for det var mer en nok som skulle gjøres i løpet av dagen. I tillegg til dirigent major Bogetvedt fikk vi uvurderlig hjelp fra Kjell Martinsen som greide å videreformidle akkurat de tilbakemeldingene vi trengte.

Store studio2.1
Festmusik der Stadt Wien er et stykke som låter best når hele troppen er med // Foto: musikkgardist Goa

Blant stykkene som vi spilte inn finner vi blant annet Africa: Ceremony, Song & Ritual som er et spennende stykke med mange ingredienser. Spesielt kanskje i slagverk, der blant annet signaltrommeslagerne fikk spille på afrikanske trommer og tømmerstokker. Et annet utfordrende stykke var satsen Jupiter fra Gustav Holst sin suite Planetene. Det er et av de lengre stykkene vi spiller, der svært mye skal klaffe for at det skal bli optimalt. Mange sitter nok igjen med følelsen av at vi jukset mye, da vi i stor grad gikk for klipp-og-lim-taktikken. Å spille inn Bruremarsj fra Seljord var også en spennende opplevelse, da dette er et stykke vi synger. Det var også litt behagelig å få hvilt leppene litt for de i janitsjarkorpset. Signalkorpset derimot skal ha all ære for å ha vært så tålmodige som de var. I tillegg til å delta på 3 stykker sammen med janitsjarbesetningen fikk de spilt inn et stykke på egenhånd. Dette var Signalmarsj nr. 2 som er skrevet av kaptein Caspersen.

Store studio2.2
Under innspillingen til signalkorpset fikk janitsjarkorpset er liten pause // Foto: musikkgardist Goa

Mens noen fikk en relativt rolig dag, så var det en utholdenhetstest uten like for noen av musikerne i korpset. Vi hadde fått mer enn nok motivasjonstaler om at mikrofoner ikke lyver, og at det vi presterte i dag vil følge oss på lydspor resten av livet. Da er det ikke rart at alle var veldig innstilt på å gjøre sitt aller beste, noe som etter hvert tærer på kreftene når man sitter på det som føles som innspilling nummer tusen etter fem timer med maksimal konsentrasjon. Litt pause hadde vi selvfølgelig, som lunsj for eksempel. Dessverre fikk vi høre at på grunn av vinterferien så var det sannsynligvis ikke så mange kjendiser i kantina som vi kunne tenkt oss. I realiteten ville det nok likevel kanskje ha vært oss som var det store øyenfanget i lunsjen den dagen, da et flere titalls vernepliktige plutselig invaderte kantina og okkuperte alle de ledige sitteplassene vi kunne finne.

En gruppe som virkelig burde trekkes fram denne dagen er vår fantastiske lastegjeng og flere medhjelper som etter endt innspilling ikke fikk vært med på den første bussen tilbake til Huseby leir. Vi hadde veldig dårlig tid før middag, men alt materiell og utstyr måtte likevel være rigget ned før vi kunne forlate Store Studio. Det er imponerende hvor effektiv en musikkgardist kan være når det er snakk om å rekke mat, eller spørs om den egentlige motivasjonen kanskje var leksjonen i sluttet orden som vi endte dagen med?

 

Store studio
Etter endt innspilling var det mye som måtte rigges ned // Foto: musikkgardist Goa

Resultatet av dagens innsats skal etter hvert spilles av på Rune Alstedts radioprogram Messing og treblås. Vi fikk veldig god tilbakemelding på arbeidet vårt, så derfor er vi invitert tilbake i august for å fullføre det vi begynte på. Dette vil forhåpentligvis til slutt ende opp i et album med musikken vi spiller i denne kontingenten. Dette gleder vi oss masse til at alle skal få høre.

-Musikkgardist Wold og musikkgardist Weidemann

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s