Storbandet 2017-2018

Storbandet i HMKG har hatt en lang tradisjon for å skape en ekstra dimensjon til janitsjarkorpset og signalkorpset som man i hovedsak forbinder med gardemusikken. Ensemblet er noe vi musikkgardister driver med utenfor tjenestetid som gjør at vi selv styrer hva som spilles, og når øvelser finner sted.

27783867_1613318058748334_1160180119_n
Fra venstre: musikkgardist Svare, Fonnes, Sjøeng, Sikkerbøl og Aas øver i signalrom.

Som janitsjarkorpset og signalkorpset, får storbandet flere oppdrag gjennom året. Vi spiller i bryllup, på gardeball, jubileum, flomlysdrillen og andre arrangementer. I tillegg får vi også mulighet til å delta under flere konserter som janitsjarkorpset har.

Noe av det som er utrolig fint med storbandet er at det gir mulighet for musikere i både janitsjarkorpset og signalkorpset til å spille mer med hverandre enn man ellers har mulighet til i tjenesten. Musikken er noe annerledes enn vi opplever i vår hverdagslige tjeneste. Dette gjør at man får utfordret seg i flere forskjellige sjangere. Det at gardistene selv får lov til å bestemme alt som spilles er helt klart en motivasjon for å spille i storbandet.

27848717_1613333635413443_1043733532_n
Musikkgardistene bestemmer selv hvilken musikk de vil spille. Fra venstre: musikkgardist Naas, Sættem og Smedstad.

Storbandet blir som et fristed for oss som spiller der. På øvelsene har vi mulighet til å ha det gøy og kose oss samtidig som vi øver seriøst inn mot oppdrag. Storbandgjengen blir også en sammensveiset gjeng som får oppleve og gjennomføre oppdrag i en mindre gruppe enn vi vanligvis gjør i tjenesten.

Vi er akkurat ferdig med kanskje den største konserten vi har i tjenesten vår. Konserten ble holdt i Oslo konserthus, og blir kalt for HMKGs festkonsert. Under denne konserten deltar både drilltroppen og musikktroppen. Det som er ekstra morsomt er at storbandet også får mulighet til å vise fram det vi har jobbet med. Vi har brukt mye av egenøvingen som er satt av i tjenestetid pluss en del øving utenom tjenestetid for å få øvd inn repertoaret til festkonserten. Som musiker i storbandet må man belage seg på å bruke en del av fritiden sin for å øve. Det er i hovedsak egenøving SLO og egenøving til janitsjarkorpset og signalkorpset som vi får satt av tid til i tjenestetid.

20180207WB-22.t5a86df19.m800.xyyq19oNHXc7-1aFI2MXroaTq8qROpxsgPA58L32kvYc
Musikkgardist Sjøeng under festkonserten i Oslo Konserthus.

Vi i storbandet gleder oss til å vise hva vi har fått øvd inn gjennom året, og vi vil takke for en fantastisk festkonsert. Håper vi ses på en konsert i løpet av året!

– Storbandleder Sjøeng

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s