Jul på Huseby

15. desember var en litt annerledes, men veldig hyggelig dag for oss i musikk- og drilltroppen. Tradisjonen tro hadde vi nemlig gleden av å invitere til juletrefest for barnehagene i området rundt gardeleiren her på Huseby! Årets juletrefest var den femte i rekken, en kjempekoselig tradisjon som er givende for oss gardister og en mulighet for oss til å gi noe tilbake til lokalsamfunnet.

 

Musikkgardistene holdt en musikalsk velkomst for barna. // Foto: Ledende menig Finpå

Før vi kunne ta i mot gjestene våre måtte vi selvsagt gjøre en del forberedelser. Juletrefesten skulle avholdes i X-hall, men hallen er vanligvis full av treningsapparater og gjenstander barn bør unngå å leke med. For å kunne arrangere juletrefest måtte X-hall følgelig gjøres mer barnevennlig, og hele musikktropp arbeidet iherdig for å skape den best tenkelige julestemninga på leir. Vi ryddet, kostet, moppet og vasket X-hall fra bunn til topp. Og heldigvis fikk lånt juletre fra mannskapsmessa og sikret julestemninga! Barna skulle også serveres masse klementiner, julekaker, rosiner, saft og gløgg. Alt dette måtte selvfølgelig lines og danderes i ekte kp3-stil.

 

Alt ble nøye gjort klart før barna kom. //Foto: Ledende menig Finpå

Barna ble ønsket velkommen utenfor av en liten messinggruppe fra hovedkorpset som spillte kjente julesanger. I tillegg hadde musikktroppen satt sammen et aldri så lite nisseorkester med to forsangere, ikledd den flotte paradeuniformen vår.  Uniformen var helt klart med på å gjøre det hele mer høytidelig. Med julemusikk og sang som musikalsk innslag ble julestemningen virkelig på topp, og med ett var barna og resten av oss gardistene i sving rundt juletreet!

 

Gardistene selv stod for underholdningen. // Foto: Ledende menig Finpå

 

Juletreet ble pyntet i fellesskap mellom gardistene og barnehagene. Vi var så heldige å få hjelpe til med å henge opp nydelig julepynt som barna hadde laget selv. Julepynten tok vi vare på, slik at den ble fordelt og hengt opp på gardens vaktsteder i jula. Da juletreet omsider var dekket av julepynt, innså vi at vi manglet jo julestjerna! Blinkende julelys i alle regnbuens farger ble tent, og stjerna ble satt i toppen av treet av paradekledde gardesjef oberstløytnant Pettersen.

 

I gode to timer ble det lekt og sunget julesanger i X-hall. //Foto: Ledende menig Finp

280 sjarmerende barn sprang nå rundt i X-hall med nisselue- og kostyme. Vi koste oss med gløgg og pepperkaker og plutselig hørte vi noen litt merkelige lyder fra nisseorkesteret … Noen av barna var litt ekstra nysgjerrig, og prøvde å spille på instrumentene våre! Det var morsomt både for oss og barna.

Drillgardist Forsberg med et av barnehagebarna. // Foto: Gardist Algerøy

Etterhvert kom også drilltroppen på juletrefesten, og samtlige barn og gardister gikk rundt juletreet, lekte og sang kjente julesanger som «Så går vi rundt om en enerbærbusk». Det var veldig hyggelig!

 

Det hele ble avsluttet med allsang for alle barna. // Foto: ledende menig Finpå

Avslutningen på juletrefesten ble markert ved at nisseorkesteret sammen med resten av musikk- og drilltropp sang julen inn med en vakker versjon av «Deilig er jorden».

-Musikkgardist Aune

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s