Gardemusikken inntar Maihaugsalen

Reveljen går! For de fleste i Huseby denne morgenen 25. november hadde dette ikke så stor betydning. Det var jo tross alt lørdag, og muligheter for hjemreise og avslapping. Musikktroppen i gardens 3. kompani hadde derimot andre planer. Dette var dagen for den første konserten utenfor leir. Dagens oppdrag, bistå og feire Utsiktsbakken Brassband i deres 30 år jubileum. For første gang var det 2018 kontingentens tur til å vise hva vi kunne utenfor leir. Bevæpnet med dressposer, strykebrett og instrumenter stod troppen klar klokken 0750 ved Husebys porter og kunne melde av at de var KFK– Klare for konsert.

KTS
Gardist Eide er klar for å treffe noen toner, og stryke bort noen skrukker // Foto: Gardist Berg

Denne troppen er kjent for alt annet enn å reise lett, så for å få unnagjort berget av bagasje måtte det to busser og en lastebil til. Ti minutter senere var kjøretøyene i bevegelse retning Lillehammer og Maihaugsalen. Tiden var endelig inne for å prestere på bortebane, og det eneste hinderet var snaue to og en halvtime på veien. Noen hørte på musikk, andre holdt den gode samtalen og andre tok en liten lur – en god soldat hviler når han kan! Etter en stund ankom troppen Lillehammer, og lasten ble raskt forflyttet fra buss og lastebil til en designert sal troppen fikk benytte som hvilerom. Da troppen var på plass var det på tide med en aldri så liten rast, og matpakker fra messen fikk følge med Farris som arrangøren stilte opp med.

Stille før stormen
Stille før stormen // Foto: Gardist Berg

Så fulgte riggingen, opp under nitti stoler og tilsvarende instrumenter skulle lines opp pent og pyntelig på scenen. Stortrommen blir rullet ut, og notestativ satt opp. Da dette var vel overstått var det lydsjekken som var neste punktet på listen.

Troppen mønsteret så tilbake til bussene, hvor vi kort etter var på vei til Jørstadmoen, en militærleir i området som stod for dagens varmmat. Her var det tacowraps på menyen, og et bredt utvalg av dessert. For sultne soldater var dette en innertier, og alle forlot gode og mette. Vel tilbake i Maihaugen var det rett inn på hvilerom og klesbytte. Tjenesteantrekket ble tatt av og lagt bort, og paraden tatt på. Øyeblikket var kommet, troppen var klare for å innta scenen.

Hele korpset, skrått
Side om side, låt for låt. Gardemusikken møter Utsiktsbakken Brassband // Foto: Gardist Berg

Konfransier og vert, Falk Bakke, erklærer festen for startet og konserten var i gang. Korpsene spilte hver for seg, i tandem, og til tider fikk de forskjellige korpsene mulighet til å vise seg frem. Utsiktsbakken Brassband viste frem noen solonummer med gardemusikken som komp, mens sistnevnte dro låter som «A night in Tunisia». Det tok ikke lange tiden før de oppmøte hadde fått valuta for billetten. Til og med undertegnede, som med hånden på hjertet skal innrømme at han var litt skeptisk til korps før 3. gardekompani, må tilstå at dette var utrolig kult og litt av en helaften.

Etter konserten gikk nedrig og skifte til tjenesteuniform i ett, og slitne soldater var kjapt tilbake på bussen og på vei tilbake til leiren for litt velfortjent søvn.

– Gardist Berg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s