Endelig debutkonsert!

23.november var en våt og kald dag, og de tjue centimeterne med snø fra dagen før hadde regnet vekk. Det var tid for Musikktroppens etterlengtede debutkonsert. Vi skulle bli evaluert av Gardesjefen og forhåpentligvis få lov til å bytte ut feltlua med gardelua.

Alle garderekruttene våknet opp klokken 06.00 til en helt vanlig dag med sengestrekk, vask og frokost. Inspeksjonen gikk som normalt, men etterhvert som konserten nærmet seg, begynte nervøsiteten å blomstre i magen til mange. Vi forflyttet oss senere til X-hall, der konserten skulle foregå. Der hadde vi en siste gjennomgang av repertoaret, før vi fikk tid til hvile og egne forberedelser. Slike forberedelser innebærer blant annet å stryke uniformen en siste gang, dampe dusken på våre nye gardeluer, pusse sko og varme opp instrumentet.

20171123_VBT_0081
Garderekrutt Nygård presenterer Valdresmarsjen. // Foto: Gardist Thorbjørnsen

Vi innledet konserten med vår signaturmarsj; «Gardemarsj» – majestetisk som alltid. Signalkorpset vårt ble videre med på «Festmusik der Stadt Wien», før de tok en høyre om marsjerte ut. Hovedkorpset fortsatte konserten med flotte stykker, der alle instrumentgruppene fikk vise seg frem. For eksempel spilte fløytene «Rørfløytenes Dans» fra Nøtteknekkeren og slagverkerne var solister på Sandpaper Ballet der de spilte på marsjstøvler, tro det eller ei!

20171124_1424461183730741.png
Slagverkerne finner alltid noe nytt å bruke som et instrument. // Foto: Ledende menig Finpå

Etter at hovedkorpset hadde vist seg frem med flere av sine stykker, var det nå signalkorpset sin tur. De kom marsjerende inn igjen og spilte to signalmarsjer alene, «Fanfare» og «Inspeksjonsmarsj nr. 2″. Etter det fortsatte hovedkorpset, før hele Musikktroppen avsluttet konserten med Valdresmarsj.
Etter applausen tok Gardesjefen ordet og kunne med glede kommandere «Lue på», noe som vi utførte med store smil. Dette var dagens høydepunkt, kanskje også et av høstens høydepunkt. Etter syv uker som garderekrutter har vi endelig blitt gardister! Debutkonserten markerer også starten på konsertsesongen og vi i musikktroppen 2018 er klare for flere konserter og oppdrag i løpet av de neste månedene.

20171123_VBT_0154
Etter vel utført konsert fikk soldatene utdel gardeluene, og kan nå kalle seg selv gardister. // Foto: Gardist Thorbjørnsen

-Musikkgardist Goa, musikkgardist Svendsen og musikkgardist I. Tilley

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s