Signalevaluering!

Tirsdag 21. November, en dag som var markert tydelig i signalkorpsets kalender. Denne dagen var det duket for evalueringen av deres ferdigheter innen deres respektive roller i signalkorpset. Dette innebar at samtlige måtte ha inngående kunnskap om de forskjellige signalene de skulle spille, både selvstendig og som en tropp.

blog3
«Gardesjef, Signalkorps stiller klar for evaluering!»  // Foto: gardist Berg

Evalueringen starter, og i første runde er det garderekruttenes antrekk som skulle sjekkes opp. Paradeuniformen skal alltid bæres i henhold til kompaniets standard. En standard kompaniet er blitt verdenskjent for, så detaljfokus er en kvalitet enhver gardist i kompaniet skal inneha. Buksepress, snipper og spitt på beltet er bare noe av det som ble påpekt og vurdert i oppstillingens første minutter. Gardesjefen, som også var med på å overse denne evalueringen, tok seg også tid til en liten prat med den enkelte før det var neste manns tur til å bli inspisert.

blog5
Gardist Blindheim inspiseres av gardesjef // Foto: gardist Berg

Etter at inspeksjonsrunden var ferdig var det tid for evalueringens hovedrett. I Forsvaret brukes signal hyppig for å markere hendelser. I andre leire spilles dette for det meste via høyttaleranlegg, men i Garden er det tradisjon at dette utføres av designerte hornblåsere. Signaler som revelje, vaktbytte, og innkalling til måltid er derfor noen av signalene som må kunnes. Stabsersjant Filberg, mannen i tet for signaltroppen, kommanderte troppen til å utføre en rekke forskjellige signaler på både signalhorn og -trommer gjennom inspeksjonen. Enkelt ble også plukket ut til å spille noen signaler alene, for å kunne gå vakt (både på slott og i leir) alene.

I 2018 kontingenten treffer vi Lisa Coldal som har rollen som sjefskakk, i tillegg til de andre rollene tilhørende signaltrommer. I etterkant av evalueringen delte hun noen innblikk inn i tankene før og under evalueringen:

– Det var veldig spennende og ta på seg paradeuniformen for første gang for å faktisk prestere, sier Coldal. -Det var veldig mange forskjellige tanker, og vi var alle veldig spente. Jeg kjente at presset absolutt var der når jeg så hvor mange høytstående offiserer og befal som var til stedet, men også at jeg var klar til å gi alt, forteller hun.

blog6.png
Sjefskakk Coldal blir inspisert av Gardesjefen. // Foto: Gardist Berg

Da evalueringens musikalske bit nådde sin konklusjon kalte gardesjef Pettersen for en samling, og troppen stilte seg raskt opp i en halvsirkel. Det som fulgte var skryt og ros. Evalueringen var bestått, og det var tydelig at gardesjefen var enig med undertegnede om at signaltroppen har flinke folk i sine rekker. Signalkorpset 2018 er endelig klare for tjeneste.

-Gardist Berg

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s