Aspiranttroppen

For to uker siden ankom aspiranttroppen Huseby leir. 53 mann skal over en periode på to måneder selekteres ut til å forme Drilltroppen 2018. Prosessen startet på Terningmoen med intervjuer og en grov seleksjon. Selve seleksjonen skjer så på Huseby over en lengre periode for å plukke ut de beste av de beste. De som ikke blir valgt ut til å kunne tjenestegjøre i 3. gardekompani blir enten sendt tilbake til rekruttskolen på Terningmoen eller får tildelt en annen stilling i andre avdelinger hvor det er behov.

Man må gjøre seg fortjent til tittelen drillgardist. Det er lange dager, og det er hard konkurranse om plassene. «Drillgardist» er en gjev tittel, og det er kun de beste som får den. De som er gode nok til å få en plass i drilltroppen får en helt spesiell tjeneste. Mye SLO og egentrening er nøkkelord, men man blir knyttet med hverandre på en helt ny måte enn tidligere.

20171023_171722
Aspiranttroppen oppstilt i gardehall // Foto: Gardist Finpå

Aspirant Apelseth er en av de utvalgte som fikk forlate Terningmoen i begynnelsen av rekruttperioden for å bli en del av aspiranttroppen. -Jeg stod og snakket med pappa før jeg dro hjemmefra om at drilltroppen hadde vært en veldig stor mulighet, forteller Apelseth. -Det er en mulighet til å bli verdens beste, og i tillegg var også min onkel i 3. gardekompani, smiler han.

Som mange andre har aspirant Apelseth funnet seg til rette i troppen. Det er mye som skal læres og de må samarbeide mest mulig for at ting skal gå i orden. Det resulterer i at man knytter tette bånd fra starten av. -Befalet er veldig flinke på å spille oss gode. De er så strenge som de må være for at det skal gå i orden. Jeg håper virkelig jeg får være med i drilltroppen, fortsetter han. -Jeg vil gjøre noe gøy ut av førstegangstjenesten min, og ikke minst kjenne på godfølelsen etter en bra drill. Det er som å få en sekser på en prøve, ler han.

-Livet som aspirant er stressende, hardt, og så utrolig lærerikt. Jeg føler at jeg har blitt mye mer voksen de siste to ukene enn det jeg var ved innrykk. Før kunne jeg sovne klokka 0200 på natten, og ikke våkne før klokken 1400 på dagen. Men når vi nå står opp klokken 0600 hver dag blir jeg trøtt til klokka er 2200 og da får jeg også en mye bedre søvn enn den jeg hadde hjemme, sier Apelseth. Det er et stort fokus på å ha det ryddig og pent rundt seg, og dette er noe aspirantene har fått inn med teskje. Med inspeksjon hver morgen, og inspiserende befal som går kveldsrunder for å sjekke at alt går i orden, gjør det noe med tankegangen om ryddighet. -Jeg har begynt å skjønne alvoret i å ha det ryddig rundt seg. Det er deilig å vite eksakt hvor tingene mine er til enhver tid. I tillegg er det ganske sykt å se hvordan befalet får oss til å samarbeide på. Jeg føler jeg har kjent disse gutta i et halvt år, avslutter han.

20171102_094752
Aspiranttroppen forbereder seg til gardeoppstilling førstkommende fredag. // Foto: Gardist Finpå

Aspirant Forsberg er også en av de som er høyt motiverte for tjenesten. -Jeg er her fordi jeg har hørt at det er krevende og at de som har vært her før har lært utrolig mye. Jeg vil bli like dedikert og like målfokusert som forrige kontingent. Jeg tror at jeg har den innstillingen til å endre meg etter de kravene drilltroppen måtte ha, sier Forsberg. Progresjon er et nøkkelord i en aspirants hverdag. Det vil si at de skal bli litt bedre i det de gjør hver eneste dag. -Jeg liker å ha en personlig progresjon. Det å få mye ut av førstegangstjenesten min er viktig for meg, og jeg har lyst til å ta med meg all mulig erfaring jeg får her inne med meg videre ut i livet, sier han.

Rekruttperioden kan oppleves meget stressende for mange. For aspirantene er ikke dette stort annerledes. Det er mye som skal læres på kort tid, og da blir det lite fritid. -Jeg trives veldig godt her, sier Forsberg. -Jeg skal ikke si at jeg er happy hundre prosent av tiden, men jeg er veldig fornøyd med måten vi jobber på. Det er ikke alltid jeg er like komfortabel heller. Vi er i en stiv læringsprosess, og det er vel slik rekruttperioden er, konstaterer han.

-Jeg gleder meg til å prestere mitt aller beste ute på banen som drillgardist. Det er noe av det jeg ser mest frem til. Å være en del av et lag og hjelpe hverandre til å være en enhet som samarbeider. Jeg gleder meg til å bygge sterke vennskapsbånd og gjøre et inntrykk på verden med tanke på at vi reiser rundt og viser oss frem, sier han med et smil.

20171102_094825
Sluttet orden er en stor del av tjenesten til aspirantene. // Foto: Gardist Finpå

Til nå har 6 mann måttet forlate Huseby, og seleksjonen fortsetter til desember, hvor de gjenværende til slutt vil forhåpentligvis bli tildelt en plass i Drilltroppen.

Det er en spennende og krevende tid som gjenstår for aspirantene.

-Gardist Finpå

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s