Ny musikktropp

Etter 3 uker uten noe musikk og drillkontigent i Huseby leir, var det endelig på tide med noen nye musikere i leiren. Mandag 2. oktober hadde musikktropp 2018 innrykk. Med langt hår, hullete bukser og hendene i lommene ruslet de inn i leir, uten helt å vite hva som møtte dem på andre siden av gjerdet. I løpet av de neste dagene var det hårklipp, sengestrekkleksjon og utlevering av alt materiell som stod på timeplanen.

20171004_181829
Sersjant Solvang holdt strykeleksjon med de nye garderekruttene // Foto Gardist Finpå

Uken som har gått har hatt fokus på alt det administrative. Alt fra tannlege til utlevering av uniform og første musikkøvelse er gjennomført. Det er mye som må huskes på som garderekrutt, og ikke minst mye som må læres.

_MG_6972
Gardist Birkeland demonstrerer hvordan man hilser // Foto Gardist Finpå

Som soldat i Hans Majestet Kongens Garde har man en helt ny rolle i samfunnet. Man skal kle seg propert, fremstå som gode forbilder, og ikke minst gjøre det rette til enhver tid. Det er mye som skal læres på kort tid for denne kontigenten. Alle har en bakgrunn i musikk, og sammen skal de være Gardens, Hærens, Forsvarets og Norges ansikt utad det neste året.

20171006_145909
Den første musikkøvelsen for både garderekrutter, og vår nye musikkmajor Bogetvedt // Foto Gardist Finpå

 

2 kommentarer om “Ny musikktropp

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s