Gardens dag

Søndag 11. juni ble Gardens dag arrangert på Huseby leir. Gardens dag er en årlig dag hvor leiren åpnes for sivile, og de besøkende kan prøve ulike aktiviteter gardistene driver med i hverdagen. Patruljesoldatene hadde blant annet satt opp en enkel feltløype for barn, og det var også mulig å prøve hvordan Hærens nattbriller fungere i mørket.

image1
Overskyet og regnvær denne dagen. Foto // musikkgardist Kamara

I tillegg til alt dette inviterte 3. Gardekompani ulike aktører til å ta del i en tattoo. Tattooen ble åpnet av Signalkorpset som spilte Håndball-EM Fanfare, før Smågardistene holdt en imponerende framvisning. Videre hadde Kong Frederik IV`s Tambourafdeling sin del, før det var Gardeveteranene sin tur. Nest sist ut i tattooen var trommegruppa Complete, som er en amerikanskpreget drumline. Gruppa består blant annet av en del tidligere musikkgardister, og de holdt en dramatisk oppvisning litt utenom det vanlige. Sist ut var vi, som framførte full Oladrill. Enhver Tattoo har naturligvis et finalenummer, så avslutningsvis spilte vi de andre aktørene inn, og ledet av Major Eldar Nilsen spilte et samlet ensemble Kronprins Olavs honnørmarsj og Ja, vi elsker dette landet.

image3
Foto // musikkgardist Kamara

Det ble gjennomført to framvisninger av tattooen, en klokken 12 og en klokken 16. I mellom disse hadde storbandet konsert, hvor de bød på flere godbiter, som blant annet We´ll meet again av Vera Lynn og Spain av Chick Corea. I kompaniets evaluering av drilloppvisningene var det enighet om at drillene var godt gjennomført, og det er naturligvis godt å fullføre med stil på hjemmebane. Regnet var en utfordring, særlig for drilltroppen, som får ekstra glatte våpen å håndtere. På tross av det dårlige været var leiren godt besøkt av sivile, og som en av de siste gangene vi har drilloppvisning for sivile inne i leiren var vi fornøyd og imponert over oppmøte! En tattoo med hele «Gardefamilien» representert fra Smågardistene til Gardeveterane er også unikt og spesielt for oss å delta i. Vi takker aktører i tattooen for deltagelsen, og publikum for imponerende oppmøte!

image2
Drilltroppen under Gardens dag. Foto // musikkgardist Kamara

Gardens dag var et litt annerledes oppdrag for oss, hvor vi tok imot de sivile istedenfor å reise til dem. For meg som lever i leiren til daglig er det ikke noe uvanlig å gå i leirgata, og da er det gøy å se hvor interessant og spennende en militær leir virker for folk utenfra. Jeg mener Gardens dag er viktig for bildet av Garden som vi skaper utad, hvor vi gir sivile sjansen til å se hvordan vi har det til daglig, og et lite innblikk i hvordan det er å være gardist.

-Musikkgardist Birkeland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s