Kongens inspeksjon

Fredag den 9. juni var det endelig tid for Kongens inspeksjon, en dag det var knyttet mange forventninger til. Kongen og Kronprinsen kommer til Huseby leir og er med på oppstillingen og inspiserer hele avdelingen. Dette er en tradisjon og blir gjennomført hvert år. På inspeksjonen deltar hele bataljonen og i uken før inspeksjonen dreier det meste seg om forberedelser til den store dagen.

Hele bataljonen var med og øvde på det som skulle skje under inspeksjonen i dagene i forveien. Det var betryggende for alle at vi hadde gått gjennom alt som skulle skje så det ikke var noe usikkerhet rundt gangen i oppstillingen. Det som er helt spesielt med denne oppstillingen er at det til slutt gjennomføres en forbimarsj i parade. Det innebærer at alle kompaniene marsjerer forbi Kongen mens de vrir hodet til høyre og ser på ham. Dette hadde ingen gjort før så vi brukte mye tid på å øve på det. Musikktroppen gikk helt til slutt under denne forbimarsjen og mens alle de andre kompaniene marsjerte spilte vi «Kronprins Olavs honnørmarsj» igjen og igjen og igjen.

19092822_10154817348193722_2024830123032148220_o
Mange barn hadde møtt opp for å møte Kongen. Foto // HMKG

Tidligere år har Kongen inspisert alle soldatene, men i år inspiserte han kun fronten, altså de første rekkene. Majesteten stoppen opp ved noen av gardistene han gikk forbi og snakket litt med dem. En av de som fikk snakke med Kongen var musikkgardist Bernhus. Slik forteller han om samtalen:

Det var veldig gøy å få snakke med Kongen. Han var veldig hyggelig og det var lett å snakke med ham. Han spurte først om jeg trivdes i garden og jeg svarte:
«Deres majestet, musikkgardist Bernhus. Jeg trives veldig godt». Han spurte også hvor lenge jeg hadde vært inne og hva slags planer jeg hadde etter året i musikktroppen.
Han virket som en skikkelig hyggelig mann og det var en stor opplevelse å få snakke med ham i paradeuniform under Kongens inspeksjon.

18922781_10154817348508722_5159953782187870115_o
Her snakker Kongen med noen gardister fra KP5. Foto // HMKG 

Inspeksjonen endte med at vi viste fram deler av drillprogrammet vårt. Slagverksgruppa hadde for anledningen byttet ut lyremelodien i trommestuntet til «Kanskje kommer Kongen». Dette var en overraskelse for alle og både kongen og vi måtte trekke på smilebåndet.

Etter at inspeksjonen var ferdig var det arrangert et opplegg for befal i befalsmessa. Vi fikk i etterkant vite at musikkmajor Nilsen ble tildelt forsvarsmedaljen med laurbærgren. Dette var stort både for han og for oss som er så heldige å få ha ham som dirigent.

19055103_10154817347448722_5137190586153482972_o
Major Eldar Nilsen får utdelt forsvarsmedaljen av Sjef Hæren. Foto // HMKG
– Musikkgardist Hettasch og musikkgardist Bernhus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s