Besøk til Ålgård skolekorps

Den 12. Mai reiste åtte gardister og en sersjant fra 3. Gardekompani, til Ålgård i Rogaland. Uken før ble øvingslokalet til Ålgård skolekorps brutt inn i, og møbler samt flere instrumenter skadet. Denne forferdelig handlingen, sjokkerte oss musikkgardister som selv har spilt i skolekorps mesteparten av livet. Derfor ville vi vise at korps-Norge står sammen og støtte med det vi kunne av tid og materiell. Blant instrumentene som ble skadet var det flere althorn, noe som vi ikke bruker i gardemusikken, men fortsatt hadde liggende på lager, så dette, samt en tuba og flere kornetter ble lastet i bilen.

Skjermbilde 2017-06-08 kl. 21.33.05
Etter en lang kjøretur var det bra å komme til et så fint sted. Foto // musikkogdrill

Kjøreturen til Ålgård var lang, men til slutt kom vi frem sent på kvelden og ble møtt av en voldsom gjestfrihet og et av de beste måltidene vi har hatt på lenge. Etter en god natts søvn dro vi ned til øvingslokalet til Ålgård skolekorps for å være med på musikkøvelsen deres. Vi satte oss ned ved våre respektive grupper og kjente på følelsen av nostalgi. Det var som om vi var skolekorps-musikanter igjen. En følelse som er sterkt undervurdert.

Skjermbilde 2017-06-08 kl. 21.31.49
Gardistene fikk hver sin ullgenser som takk for hjelpen. Foto // musikkogdrill

Etter musikkøvelsen ble det duket til “pølsefest”. Stemningen var på topp og vi knyttet nye vennskapsbånd på kort tid. Når det da var tid for marsjtrening utendørs var alle glade og motiverte. Gardistene delte seg i to grupper, den ene gruppen var instruktører for junior- og aspirant-korpset, mens den andre gruppen hjalp sersjant Fairchild med å instruere hovedkorpset. For oss gardister var det stort å se fremgangen i korpset og hvor utrolig fort de plukket opp det vi lærte dem. Dette var en flott dag både for oss gardister og for Ålgård skolekorps, og det hele ble toppet det med felles middag på en lokal pizzeria. 

Søndagen ble knapp med tid for oss gardister siden vi hadde en lang kjøretur foran oss og et oppdrag dagen etter som vi måtte forberede oss til hjemme. Heldigvis rakk vi å spille konsert sammen med Ålgård skolekorps under den lokale gudstjenesten og en oppmarsj opp og inn i kongeparken.

Skjermbilde 2017-06-08 kl. 21.32.19
Gardistene med Ålgård skolekorps. Foto // musikkogdrill

– Musikkgardist Bu

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s