Skøyenkvelden

Torsdag 1. juni var det endelig tid for Skøyenkvelden. Dette er et årlig arrangement hvor folk fra Skøyen primært og ellers nærområdene møter opp for en storslått aften på Nordre Skøyen Hovedgård. Arrangementet er arrangert av Lions club, hvorpå flere andre korps deltok. Tidligere på dagen gikk vi en vanlig vaktparade i sentrum, etterfulgt av forberedelser til Kongens inspeksjon som tar plass fredag 9.juni i Huseby leir. Mer informasjon knyttet til dette finnes på Hans Majestet Kongens Gardes facebookside!

image3
Foto//Musikkgardist Kamara

Vi visste ikke så veldig mye om Skøyenkvelden før vi dro, men vi visste at vi skulle gå en drilloppvisning der. De fleste av oss er vandt til liknende arrangementer fra våre respektive hjemsteder gjennom korps. På forhånd hadde vi hørt at vi skulle gå på en potetåker, og det var masse spenning knyttet til det. Mange av oss gledet seg veldig.

image2
Foto// Musikkgardist Kamara

Da vi ankom Nordre Skøyen Hovedgård ble vi møtt av et meget hyggelig publikum. For oss var det veldig gøy å både snakke med og se på de små barna som også hadde møtt opp. De var fulle av energi og veldig klare for drilloppvisning!

image4
Musikkgardist Hellesund. Foto// Musikkgardist Kamara

«Det jeg gruet meg til, det var å gå på et nytt underlag. Vi gikk på et veldig klumpete gress, det er jo en faktor for en vellykket oppvisning. Samtidig gledet jeg meg, fordi hver gang man går på et nytt underlag blir man hakke bedre – og det er gøy! Vi fikk i tillegg melding fra befal at dette oppdraget var veldig kult, og mye publikum som var gira på at vi skulle komme. Så jeg var ganske gira og gledet meg veldig til å gå en drilloppvisningen. Jeg hadde hodet på plass, og ting gikk ganske bra».
Musikkgardist Marøy

image1
Foto // Musikkgardist Kamara

Som musikkgardist Marøy sier så var underlaget vanskelig. Gresset var fuktig, noe som gjorde det ekstra utfordrende å holde seg på beina. Flere gardister måtte ned i bakken med en hånd på grunn av dette. Tross dette var tilbakemeldingene på drilloppvisningen veldig gode!

«Dette er det hyggeligste oppdraget vi har vært på i hele år! Det var munter stemning blant publikum, bra vær, godt oppmøte og veldig interessert publikum. Barn tøyset med gardistene under oppvarmingen og spurte mange spørsmål: hvorfor er det bare gutter som har våpen? Kan jenter være med i drilltroppen? Wow, det er mange jenter i korpset, uttalte et barn. Interessen var også stor for å ta bilder med oss som sto på stand, da spesielt med barna».
Gardist Tåtøy og gardist Juvkam.

– Musikkgardist Kamara, musikkgardist Marøy, gardist Tåtøy og gardist Juvkam

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s