Shantyfestival i Langesund

På lørdag satte vi oss på bussen med nesen vendt mot Langesund, hvor vi skulle gå en drilloppvisning i forbindelse med Shanty festivalen som ble arrangert i helgen. Den første shantyfestivalen i Langesund ble arrangert i 1991, og etter dette har det vært arrangert en slik festival nesten hvert år. Festivalen er internasjonal, og tanken er at sjøens sanger skal sette sitt preg på Langesund den første helgen i juni hvert eneste år. De hedrer sjøfartstradisjonene og ivareta en viktig del av kystkulturen. Og i år fikk vi være en del av programmet under festivalen.

I Langesund har de lagt asfalt over en stor plass, slik at vi fikk det underlaget vi ønsket. Dette setter vi stor pris på.Det er noe spesielt å gjøre slike oppdrag der publikum har gledet seg lenge til at vi skal komme. Allerede under oppmarsjen merket vi hvor mye folk det var ute i gatene. Rammen var satt, asfalten var upåklagelig og været var friskt. Under oppvarmingen var det viktig å få «feelingen» med våpenet da det regnet og dette gjør underlaget vesentlig glattere. Heldigvis er det ikke verre enn å ta noen ekstra håndgrep før drilloppvisningen

18870641_1465155773549051_806703381_o
Drilloppvisningen foregikk foran en seilskute. Foto // Gardist Tåtøy

Det tøffeste jeg vet om er å se soldater marsjere rakrygget og staut med hevet hake, som ikke bryr seg om hva som ligger på bakken. Appellen skal være like elegant uansett om det er midt i en stor sølepytt. Etter drilloppvisningen var vi så heldige å få spise middag hos Langesund Mandssangforening. Der ble vi servert av bestemoren til en i kompaniet, noe som var ekstra hyggelig. Vi sang Bred dina vida vingar som en takk for maten.

I tillegg til drilloppvisningen gjennomførte musikktropp en liten overraskelsesopptreden i forbindelse med et bryllup i Bamble kirke. Brudgommen er en stor gardefan og følger vår terminliste nøye. Han hadde fått med seg at vi skulle til Langesund og benyttet sjansen til å spørre om vi ville være med og gi bruden en ekstra overraskelse på den store dagen. Dette passet heldigvis med dagsplanen vår. Da vi ankom kirken stilte vi oss opp utenfor og sang «Bruremarsjen fra Lødingen» da brudeparet kom ut. Det var fantastisk å se de måpende ansiktene til både gjestene og bruden.

 

111.PNG
Brudeparet foran gardistene. Foto // Per A. Marum

 

-Drillgardist Bendiksen og musikkgardist Hettasch.

2 kommentarer om “Shantyfestival i Langesund

  1. Tusen takk til dere. Mange av oss hadde fuktige øyne og klump i halsen når dere kom ned fra rådhuset. At dere tar tid til en fan også, gjør oss enda gladere.
    Tore

  2. Alltid stas å oppleve dere.
    Dere trakk mange til Langesund tross regnet.
    Jeg fikk ikke filmet dere med 360-kameraet mitt og jeg håper det byr seg en anledning igjen en gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s