17.mai

Endelig var den store dagen her. Dagen vi alle hadde ventet på. Dagen der vi i 3. gardekompani skulle vise Norge hva vi hadde trent på de siste åtte månedene. Ikke bare for de fremmøtte tilskuerne, men også på riksdekkende tv!
Dagen startet med to minneseremonier der vi hedret alle tapre menn og kvinner, som gjennom tiden har gitt sine liv for Norge. Den første markeringen fant sted på 7. juni-plassen rett ved siden av slottet. Plassen har sitt navn etter unionsoppløsningen i 1905. 7. juni var også datoen Kong Haakon VII forlot Norge etter tyskernes invasjon i 1940, og returnerte på samme dato etter at krigen var slutt i 1945. Stortingspresidenten la ned krans, mens signal spilte bønnsignal. Den andre markering fant sted på Krist Kirkegård, hvor det ble lagt ned en krans på Oberst Krebs’ grav. Her holdt en kadett fra Krigsskolen en minnestale.
Etter seremoniene begynte vi forberedelsene mot dagens store høydepunkt, gatedrillen på Universitetsplassen. Spenningen var til å ta og føle på da vi gjorde den siste finpussen før utmarsjen på Karl Johan. Selv om nervene sto i helspenn, så kompaniet fram til å vise resultatet av flere hundre timer med blod, svette og tårer.
Selv om det var overskyet var det godt oppmøte på Karl Johan, og folkemengden strakte seg så langt øyet kunne se. Første stopp var utenfor Grand Hotell, der vi gjorde en forkortet oppvisning av gatedrillen, før vi marsjerte videre til Universitetsplassen. Der gjorde vi en full oppvisning, før gardistene i drilltroppen ba vakre bunadskledde damer opp til vals av tonene av Enkevalsen fra musikktroppen. NRK filmet alt vi gjorde utenfor Universitetsplassen. Under valsen ville den mannlige reporteren også danse, og drillgardist Hellevang tok utfordringen på strak arm.
Gatedrill 2
Foto // Edvin Wiggen Dahl//Forsvaret
Her kaster drillgardist Rørstad det berømte våpenkastet
Her kaster drillgardist Rørstad det berømte våpenkastet. Foto // Edvin Wiggen Dahl// Forsvaret

 

 

Vals
Foto // Edvin Wiggen Dahl // Forsvaret
Etter drilloppvisningen på Karl Johan dro drilltroppen tilbake til leir for puss og press, mens musikktroppen forberedte seg til neste oppdrag som var å avslutte barnetoget.
Vi marsjerte først fra Akershus festning gjennom Kirkegata før vi holtet, ristet løs og ventet på å gå inn bakerst i toget. Allerede der var det masse folk og god stemning, og vi kunne bare glede oss til det som ventet oss idet vi entret det rekordlange barnetoget.
Folk sto tettpakket oppover hele Karl Johan, så nærme toget som var mulig. På grunn av korte avstander mellom korpsene hadde vi regelmessige holter og små forflytninger av gangen. Ved dette unngikk vi at det ene korpset måtte overdøve det andre. Idet vi bikket og holtet på Egertorget kunne man se det enorme folkehavet som hadde møtt opp for å se på barnetoget langs hele Karl Johan og på Slottsplassen. Vi satte et verdig punktum for barnetoget ved å holte på Slottsplassen, vende mot Slottet og spille Gud signe vårt dyre fedreland.
Tilbake i Huseby leir ventet en liten oppmarsj med Huseby skoles musikkorps fra Hovseter og inn på leir. Det ble etterfulgt av en drilloppvisning med Huseby skoles musikkorps og en oppvisning med 3.gardekompani. Huseby skoles musikkorps sin drilloppvisning er laget av vår egen instruktør, sersjant Solvang, som ble veldig godt mottatt av de mange tusen publikum som hadde møtt opp.
Huseby skoles musikkorps
Her står Huseby skoles musikkorps sammen med 3.gardekompani, klare for drilloppvisning.   Foto // Edvin Wiggen Dahl// Forsvaret
Gitar i leir
Her ser dere musikkgardist Eliseussen-Skalle under gitarsoloen i Ola-drillen.                                Foto // Edvin Wiggen Dahl// Forsvaret
17.mai er en av Gardens største dager i året. Det er dagen alle fra 3.gardekompani har sett fram til siden innrykk. Vi sitter alle igjen med inntrykket av at dette på mange måter er den beste dagen i løpet av året. Det er en helt unik følelse å marsjere opp Karl Johan, mot Slottet iført Kongens klær. Det er kun noen få som får oppleve dette.
Klokken 0800 18.mai dro 3.gardekompani til Sverige for å delta på Sweden International Tattoo. Dette er vår første Tattoo som denne kontingenten er med på.
– Drillgardist Dalen, musikkgardist Kamara og musikkgardist Rinden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s