Barnas dag i Huseby leir og gatedrill på Operaen

IMG_1953Foto// Musikkgardist Melvik

Den 15. mai var det tid for barnas dag på Huseby leir. Dette er en dag hvor Garden åpner leiren og inviterer barnehagebarn fra nærområdet til en dag med moro og underholdning. Både for barna og for oss blir dette som en bonusfeiring av 17. mai to dager i forveien.

Dagen startet med felles gatetog med alle barna fra Hovseter t-banestasjon til leiren. Signalkorpset og hovedkorpset ledet hver sin gruppe med barn i toget. På grunn av at barna er så mye mindre enn oss, var vi nødt til å marsjere med mye mindre skritt enn vanlig. Vi gikk sammen til Huseby leir der barna ble plassert ut på tribunene over x-plass, klare for å se på drillopptreden.

Med lett yr i luften var vi klare for å fremføre oladrillen for de fremmøtte barnehagebarna. For første gang inkluderte drilltroppen midtpartiet i drillen. Midtpartiet består av kast og drilling med gevær. Opptredenen ble møtt med mange begeistrede barn som gjorde opplevelsen for både publikum og gardistene ekstra bra. For en musikk-/drillgardist er det en stor glede å se publikum fornøyd, når dette er målet med vår opptredenen. Når drillen var ferdig, inviterte vi barna til x-hall for fremføringen av et egenskrevet barneteater, også kjent som vårt “moroprogram”.

IMG_1971Foto// Musikkgardist Melvik

Årets moroprogram handler om Tamburmajor Martin som har mistet korpset sitt to dager før 17. mai og som følge av dette må ut på jakt etter det savnede korpset. Tamburmajor, med god hjelp fra publikum finner til slutt hele korpset, akkurat i tide til 17. Mai, tross rampestrekene til et skummelt troll. Kong Kamara i skuespillet blir meget begeistret og lettet over dette. 

IMG_1977Foto// Musikkgardist Melvik

IMG_1992Foto// Musikkgadist Melvik

Barnas dag på Huseby var over, men dagen til gardistene var fortsatt ikke ferdig. Senere på dagen ventet et oppdrag på Operaen. Oppdraget her var å gjennomføre gatedrillen vår på operataket. Gatedrillen er en som en mindre versjon av Oladrillen, som ikke inneholder formasjoner som sprer seg i siden, men bare formasjoner fremover. Dette gjør at den kan gjennomføres hvor som helst, så lenge vi har tilgang til en gate. Den består av drilltropp sin egendel, trommestunt, av musikktropp, samt drilltropp sin stilledel.

1 (1)Foto// Musikkgardist Weiseth
2 (1)Foto// Musikkgardist Weiseth

–  Musikkgardist Bu

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s