Kongen og dronningen feirer 80år

9.mai  var det duket for feiringen av Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen sin 80 års dag. I den anledning var musikk og drill i front på slottsplassen. Det startet med og gå oppmarsj fra Akershus festning og opp til slottet.

050817_EWD-14Foto// Edwin Wiggen Dahl,Forsvaret

Krone-is ble delt ut til publikum og flere tusen mennesker hadde møtt opp. Det var et flott syn som møtte oss oppover mot Karl Johan , som var pyntet med flagg og blomster langs hele gaten og publikum stod med flagg og jublet. Det er nesten surrealistisk for oss å tenke på at dette var forsmaken på 17.mai! Da vi kom opp på slottsplassen strømmet det på med enda flere mennesker. Vi hadde allerede på forhånd hørt at det var estimert mellom 8 000-10 000 mennesker, noe som er kjempestas og skulle være med på.

050817_EWD-1Foto// Edvn Wiggen Dahl, Forsvaret

Vi gikk full Oladrill på slottsplassen der både NRK og TV2 var, noe som gjorde oss ekstra nervøse. En flott bursdagstale ble holdt av skuespiller Bjarte Hjelmeland. Vi jobber stadig for at Oladrillen skal bli bedre, og hver erfaring er en god erfaring! Etter drillen ledet Oslo SoulChildren underholdningen, i form av gledelige sanger. Da de var ferdige med sin opptreden, samarbeidet vi om et par fellesnummer. Vi marsjerte inn på slottsplassen på ny, til sangen «My own city».

050817_EWD-20SoulChildren. Foto/ Edvin Dahl, Forsvaret

En ting som var litt spesielt med denne  innmarsjen var at vi dannet monogrammet til jubileet (H/S monogrammet). Musikk dannet ytterkantene av en «H» for Kong Harald, mens drilltropp dannet streken i midten og en «S» for Dronning Sonja.

050817_EWD-15Foto// Edvin Dahl, Forsvaret
050817_EWD-10Foto// Edvin Dahl, Forsvaret
050817_EWD-27Foto// Edvin Dahl, Forsvaret

Kongeparet, og deres følge var innendørs og gjorde seg klare til å entre balkongen til Parademarsj. Rett etter parademarsj fremførte vi og Soulchildren sangen «Celebrate». Deretter sang vi «Bruremarsj fra Lødingen» sammen, og avsluttet med den tradisjonelle «Hurra for deg» som allsang med alle i publikum. Dette ble en verdig og veldig fin avsluttning.  Mange gardister fra andre kompanier var også på plass for å støtte  med å frigjøre veiene, som dere sikkert også så på TV.

050817_EWD-4Foto// Edwin Wiggen Dahl, Forsvaret

Senere ble dagen avsluttet med en høytidlig gallamiddag på Slottet, hvor drill skulle stå som espaliér.

Dette er kanskje kompaniets største oppdrag hittil i tjenesten og vi føler oss veldig privilegerte som får lov til å delta på et så stort og høytidig arrangement som dette.

3.gardekompani vil med dette nok en gang gratulere kongeparet med 80års-dagen som var og som kommer. Vi er veldig stolte som får representere Hans Majestet Kongens Garde både i innland og utland. Norge er heldige som har et så flott og kjærlig kongepar.

-Musikkgardist Kamara og Levin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s