Regionmesterskap på Hamar

 3 (1)Foto // Musikkgardist Kamara

22. april reiste hovedkorpset til Hamar for å spille konsert i forbindelse med den nasjonale konsertkonkurransen for regionkorpsene. Arrangementet er i regi av NMF og er en konkurranse som arrangeres annethvert år, hvor mange av regionkorpsene møtes. På arrangementet konkurrerte Hordaland Ungdomskorps (HUK), Hedmark og Oppland Ungdomskorps (HOKK), Rogaland Ungdomskorps (RUK), Regionkorps Øst (RØST), Trøndelag Ungdomskorps (TUK), og Nordland og omegn Janitsjar (NOJA) mot hverandre.

En av dommerne i konkurransen var vår egen musikkmajor Eldar Nilsen. Da vi møtte han, klar til lydprøve, var han imponert over det musikalske nivået til regionkorpsene og meget motivert for å yte maksimalt på konserten. Mange av årets musikkgardister har selv spilt i regionkorpsene, og for dem det gjaldt var det ekstra spesielt å få spille konsert for så mange gode korpsvenner.

2 (2)Musikkgardist Schulte. Foto // Musikkgardist Kamara

Vi hadde kun en halvtime lydprøve til rådighet, men vi klarte å holde oss fokuserte og fikk gjennomgått alle stykkene på tiden vi hadde. Etter over et halvt år i musikktroppen begynner vi å få gode rutiner på slike konsertoppdrag. Alle har sine oppgaver og hjelper til slik at riggingen går så raskt som mulig.

Konsertprogrammet var veldig variert. Det besto av alt fra norsk musikk til jazz og rock, så vel som marsjer.

 

1 (1)
Musikkgardist Pedersen synger Chicagos “25 or 6 to 4”. Foto // Musikkgardist Kamara

En av tingene som skilte denne konserten fra mange andre konserter var publikummet. På konserten var salen fylt av unge musikere som var ivrige, positive og ikke minst høylytte i deres respons. De jublet for dem de kjente og viste stor entusiasme for musikken vi spilte. Mange av dem som satt i salen er potensielle, fremtidige musikkgardister, og vi håper at konserten var inspirerende for regionkorpsmusikantene.

4 (1)Musikkgardist Sætre. Foto // Musikkgardist Kamara

–  Musikkgardist Bu og musikkgardist Hettasch

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s