Lillehammerreveljen 2017

8.april var det endelig klart for vår første drilloppvisning foran publikum. Lillehammerreveljen er startskuddet for årets drillsesong. Vi har i seks måneder forberedt oss til akkurat denne dagen.Vi ankom Lillehammer på fredag ettermiddag hvor vi ble innlosjert på Jørstadmoen leir. Fredag kveld dro noen av oss på konsert med Stabsmusikken, hvor temaet for kvelden var «Chicago». For resten av kompaniet ble tiden brukt på å slappe av og forberede seg mentalt til dagen etterpå.

Det var mange spente gardister før oppvisningen, dette var vår første drilloppvisning utenfor leir. Det var noe helt annerledes å gå drillen på en ukjent plass uten våre faste merker og den gode Gardehallen vår.

Lørdag morgen pakket vi ut av rommene og gjorde oss klar for avreise til Håkons hall og for første trening på det nye underlaget. Det var uvant med et så glatt gulv med lite motstand. Etter middag satte vi kursen mot Håkons hall igjen og på ny var vi klare for en kort økt, hvor finalen ble gjennomgått. Det å gå drillen foran så mange mennesker var veldig morsomt. Vi var alle spente og nervøse, men vi visste alle at makkeren foran, bak og på sidene ville være der uansett hva.

lillehammerreveljen sloFoto: Drillgardist King

Etter gjennomgang av Oladrillen i Håkons Hall lørdag formiddag sto også en liten konsert på Lillehammer Helsehus på programmet for hovedkorpset. Denne konserten er en tradisjon og både beboere og andre møtte opp. Gjennom innøvingen av drillpogrammet fikk vi et lite musikalsk utenat-program som vi kunne framføre i tillegg til noen korsanger. Det var fint å få et lite avbrekk fra det intense fokuset på Ola-drillen og samtidig glede mange av de som tilbringer tiden sin på helsehuset.

Mens hovedkorpset spilte konsert på Lillehammer Helsehus, hadde signalkorpset og drilltroppen oppmarsj i Lillehammers gater. Det var mange tilskuere som møtte opp, og det var veldig gøy å gå en kjapp liten oppmarsj før resten av prøvene for finalen av Lillehammerreveljen.

cofFoto: Gardist Tåtøy

Hele reveljen ble avsluttet med en finale, slik det skal være på tattoo. Under finalen kom alle aktørene ut på banen og framførte et fellesnummer. Under majorens ledelse spilte vi både Gammel Jegermarsj og nasjonalsangen. Vi spilte så ut alle de andre korpsene før vi selv gjorde en utmarsj. Tamburmajoren holdtet korpset og da han ga oss «rist løs» kunne vi virkelig ta inn over oss at vi endelig hadde gjennomført Lillehammerreveljen.

drillgardist Gjerde og drillgardist KingDrillgardist Gjerde til venstre og drillgardist King til høyre  Foto: Daniel Bredrup Gjerde

Etterpå var det tilbake i buss og hjemreise til Huseby leir før påfølgende påskepermisjon.

– Musikkgardist Hettasch, Rinden, Levin og Kamara og drillgardist Falch

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s