Sanitet med drilltroppen

Tiden for tattooer og drilloppvisninger nærmer seg med stormskritt, og vi i drilltroppen ser daglig fremgang. Selv om vårt hovedfokus er militær eksersis, utelukker ikke dette grunnleggende ferdigheter som livreddende sanitet. I sanitetsundervisningen driller vi på å bli best mulig, slik at vi kan redde makkeren vår eller andre personer ved en ulykke eller i en krigssituasjon. Dette innebærer alt fra brannskader, skuddskader, bevisstløshet og mye mer. Sanitet er viktig for å oss i Forsvaret og det er noe vi har stort fokus på.  Sanitet nivå 2 er det vi får opplæring i og vi skal ta eksamen i dette senere i år.

Hver onsdag har vi i drill som regel en SLO-fri dag med svømming og fysisk skadeforebyggende trening om morgenen. Deretter har vi sanitet i 6 timer delt opp i to økter. Det består av både teori og mye praksis. Det er ulike temaer hver uke, det kan være alt fra spjelking av en brekt fot, behandle hodeskader og ulike sårskader er noen av temaene vi er innom.

Under økten som er avbildet under var temaet hypotermi samt kulde- og frostskader.

20170308_181009.jpg

I dette scenarioet ble 12 frivillige drillgardister under trygge forhold utsatt for mild hypotermi.

20170308_173211-1 (3)

Treningen foregår som regel ved at vi blir satt inn i forskjellige scenarioer og får i oppgave å løse de på best og mest mulig effektiv måte. Disse scenarioene skal hjelpe oss å bli mer sikre på våre egne ferdigheter som førstehjelper, og gjøre oss mer forberedt dersom vi skulle bli utsatt for en slik hendelse.

20170308_180850

Oppgaven til resten av troppen var så å bruke forskjellige redskaper og hjelpemidler for å behandle pasienten. Disse hjelpemidlene varierte og var alt i fra varmetepper, tørre klær, til kun kroppsvarme.

20170308_183623

Kroppsvarme er en av hjelpemidlene som blir brukt ved mild hypotermi. Her blir drillgardist Kvande varmet av drillgardist Vatsvåg og drillgardist Berg.

20170308_180624

-Drillgardist Dalen og Drillgardist Melhus

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s