Ridderrennet 2017, Beitostølen

Signal var på plass under Ridderrennet 2017. Ridderrennet er et årlig sports arrangement  for utøvere med syns- og bevegelseshemminger. Dette arrangseres i 2017 for 54.gang og varer fra 26.mars- 2.april. Dette er et arrangement som har vært siden 1965. For mange av deltakerne er dette årets høydepunkt, og det er derfor veldig spesielt for oss å kunne bidra med fanfarer, smil eller en liten dans.

IMG_6263 (1)

Når vi ankom Beitostølen på onsdag var det duket for talentaften. Talentaftenen er et av høydepunktene i løpet av uken, både for oss i signalkorpset og for deltakerne. Vi deltok med tre forskjellige opptredner: «EM Håndball Fanfare», et humorfylt midtparti i form av en sketsj og til slutt en rå avslutning på kvelden hvor vi spilte vår versjon av Stevie Wonders “Higher Ground”.

IMG_6265 (1)

På torsdag var oppdraget å spille på åpningsseremoni for langrenn. Åpningsseremoniene bestod av appeller for forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen, flaggappell, nasjonalsangen, og Riddermarsjen. Sistnevnte er skrevet av signalkorpsets instruktør, stabssersjant Sverre W. Caspersen.

IMG_6261 (1)Dagen etter spilte vi på åpningsseremonien for alpint. På denne seremonien fikk vi stå i skibakken og spille. Det var veldig stas å stå midt i bakken foran alle deltakerne og åpne finaleomgangen. Senere på kvelden sto premieseremoni for tur. Da ble det utdelt premier for fredagens løp. Vi spilte tre lange fanfarer og en VIP-fanfare til en hedersdeltaker for vedkommendes utmerkelse i Ridderrennet.

Den siste dagen for oppdraget vårt var lørdag, og da åpnet vi selve Ridderrennet. Forsvarssjefen var tilstede sammen med helse- og omsorgsminister Bent Høie. De holdt hver sin tale, og vi rundet av åpningen med Riddermarsj, før vi marsjerte ut av arenaen. På kvelden var det premieutdeling for dagens renn.

FullSizeRender 2 (1)

I helgen var det mulig for oss soldater å sosialisere oss med rennets deltakere. Det var mest populært å dra innom på lørdagskvelden, fordi det var arrangert diskotek. Mange soldater fra hele Forsvaret deltok på denne sammenkomsten, og dette var for mange av oss den beste kvelden på hele rennet. Flere av soldatene ble til og med bedt ut på dansegulvet av deltakerne og det var full stas. 

For oss i signalkorpset har dette oppdraget vært et spesielt hyggelig oppdrag, og en veldig bra slutt på signalvinteren. Ridderrennet kommer til å bli husket av oss i lang tid framover, og det har vært en glede å få delta på Ridderrennet 2017.

-Musikkgardist Kamara

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s