Stand NM i Janitsjar

31. mars til 1. april reiste staben og halvparten av musikktroppen til Trondheim for å være med på NM i janitsjar. Her har vi ulike oppgaver, hvor musikkgardistene konkurrerer i sine respektive korps og staben har med stand.

NM i janitsjar skjer hvert år i Trondheim, helgen før palmesøndag. Her konkurrerer korpsene i ulike divisjoner, hvor elitedivisjonen har høyest nivå. Første, tredje, femte og syvende divisjon fremførte på fredagen, mens elite, andre, fjerde og sjette divisjon fremførte på lørdagen.

Gardemusikken holder stand hvert år, hvor staben har ansvar for å rigge opp, vedlikeholde og rigge ned standen. I år fikk vi et helt butikklokale, delt med Forsvarets musikk, arrangørens billettsalg og Yamaha. Vi har med salgsartikler, hvor man kan få kjøpt ulike CD-er, LP-plater og DVD-er. Vi har også med oss nøkkelsnører og klistremerker. Mange er også interessert i vår brosjyre.

Denne helga fikk vi besøk av både fremtidige søkere og gamle gardister. Blant annet kom en gardeveteran innom, som var inne til tjeneste på 1970-tallet som hornblåser. Det var moro å høre på det han hadde å fortelle, og spesielt når han fortalte om noen bilder som var hengende på veggen da – og som fortsatt henger oppe. Det var også viktig for ham å få frem at en gang gardist, alltid gardist.

FB_IMG_1491117346499 1

Standen er en viktig del av oppdragene, ettersom vi selv står for å formidle informasjon. Vi vil gjerne svare på spørsmål og hjelpe til med å skape mer forståelse av hva tjenesten vår går ut på. Ved oppdrag er det staben som står på standen, men blant annet ved NM står musikkgardister på stand også. Mange lurer på hvordan man skal gå frem for å søke til musikktroppen eller drilltroppen. Ellers har vi også svar på andre spørsmål, så det er bare å komme bort til oss!

20170402_125850
Gardist Svinsås og musikkgardist Bu. Foto/Gardist Juvkam
– Gardist Svinsås og Gardist Juvkam

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s