Det nærmer seg drillsesongen

Det er omtrent en uke igjen til en av årets store milepæler for 3. gardekompani, nemlig Gardesjefens evaluering av Oladrillen. Evalueringen av Oladrillen og Lillehammerreveljen er startskuddet for årets drillsesong.

Mye av tiden frem mot evalueringen brukes til sluttet orden. I vår hverdag som drillgardister spiller sluttet orden en stor rolle. Vi har ofte dager med opptil åtte timer sluttet orden. I store trekk handler det om at troppen skal gjøre bevegelser så samtidig som mulig.
Etter innrykk i oktober begynte vi med det grunnleggende: vendinger, marsjering og våpenhåndgrep. Mye av tiden før evalueringen går med til fokus på detaljer på nettopp det grunnleggende, samt på å ha markerte bevegelser. Det å få til markerte og synkrone bevegelser krever at hver enkelt henter ut all den energien han har og virkerlig tar i på hver bevegelse. Vi har mange begreper for å fokusere på dette, «snert», «punch», «ta i» og «råskap» er ting vi ofte hører i sluttet orden øktene. Med fokus på de små detaljene får vi det store bilde til å se ordentlig bra ut, og det er dette fokuset som skiller oss fra alle andre og gjør oss til verdens beste innen våpenekseris.

20170323_113717
Foto/Gardist Juvkam

I økter der hele kompaniet trener sammen og alle tar i skapes en sinnsyk energi i troppen. Den ligger i lufta og er nærmest til å ta og kjenne på. Når alle vil det samme og jobber mot det samme målet er det svært inspirerende og motiverende for alle å holde på.

Det å klare å motivere seg til de lengste dagene og de tyngste øktene er opp til hver enkelt av oss. Vi må finne frem det som driver oss og som gjør at vi vil bli verdens beste. Det å ha troppen rundt seg og kjenne at alle tar i er noe mange bruker som motivasjon. Man tar i fordi alle andre gjør det, og man tar i fordi man skal bli bedre. Mange av oss bruker også fremtidige oppvisninger som 17. mai på Karl Johan eller Basel Tattoo i juli som motivasjon.

 

Nå som vi nærmer oss første oppdrag der Oladrillen skal vises frem, jobber vi mer og mer som kompani og går fulle gjennomføringer av de forskjellige delene av drillen. I drilltroppen har vi hatt mye sluttet orden alene uten musikktroppen, og det å gå sammen med resten av kompaniet gjør det morsommere. Det å ikke lenger bare være en tropp, men et helt kompani som jobber mot samme mål gir oss mer motivasjon. Motivasjonen kommer også av mestringsfølelse, det å kjenne at man blir bedre og at drillene går lettere. Det er viktig at vi klarer å finne motivasjon i de små tingene rundt oss.

Befalet har en viktig rolle i alle øktene med sluttet orden. Forskjellige befal har forskjellige måter å jobbe på, og dette er med på å skape variasjon i øktene. Det å ha en økt der vi bare går gjennomføringer og har fokus på å ta i er bra for fremgangen. Mens en økt med detaljtrening ofte lavere intesitet og gjør at vi kan holde på lengre, samtidig som vi får nøstet opp i ting som ikke er slik de skal. 

20170323_190808
Foto/Gardist Juvkam

SLO-øktene blir ikke bare styrt av befal. Vi har masse egentrening som legger grunnlaget for hvordan dagen og uka blir. I egentreningen trener vi på det vi selv trenger å trene på, enten det er grunnleggende sluttet orden eller deler av drillen i sin helhet.
Fremover skal vi fortsette å jobbe med detaljene i drillen og fortsette å strebe etter å bli best.

 

– Drillgardist Falch

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s