Øvelse Arman

I går, onsdag den 29. mars fikk 21 utvalgte gardister fra hovedkorps en litt annerledes kveld. Vi skulle nemlig ut på øvelse Arman. Vi fikk kun vite at vi skulle stå ferdig oppstilt i full parade klokken 16:30 og at vi ikke skulle spise middag. Alle lurte naturligvis på hva dette kunne være og da vi sto oppstilt i leirvakta fikk vi endelig vite hva oppdraget gikk ut på. Vi skulle på gardeball sammen med noen beboere på Silurveien Sykehjem. Dette er en tradisjon som går helt tilbake til 1970-tallet, så det å få være med på dette i år var en stor ære for oss som ble plukket ut. Sykehjemmet hadde selv ønsket at vi ikke skulle få vite noen i forveien for å gi oss en ordentlig overraskelse, og det klarte de virkelig!

IMG_1734
Fra venstre: Musikkgardist Hettasch, musikkgardist Rudshagen

Da vi ankom sykehjemmet fikk vi utdelt en kavaler blant beboerne som vi skulle hente på de respektive rommene deres. Deretter ble vi vist til bordene våre og fikk etterhvert servert kjempegod mat. Det var både utfordrende, interessant og utrolig hyggelig å snakke med alle de eldre menneskene og høre på deres historier. De viste også utrolig stor interesse for garden og det vi holder på med. Flere av dem hadde også selv vært i militæret en gang. Det er fint at eldre og unge kan møtes på denne måten. Vi har mye å lære av de eldre og det å få gi dem en hyggelig opplevelse tilbake betyr mye.

IMG_1712
Musikkgardist Pedersen
IMG_1726
Musikkgardist Rasch

Etter maten var det tid for musikk og dans. Bandet “Shoeshine Boys” sto for musikken og med tanke på navnet skulle man nesten trodd at de hadde vært i garden selv. Bandet fikk opp stemninga med jazz og det rykket i dansefoten både hos beboerne og gardistene. Dansegulvet var helt fullt og selv om danseferdighetene våre ikke hadde høy kvalitet, var det ikke annet å se enn store smil overalt. Det var ikke alle de gamle som kunne være med og danse men det å høre på musikken og se på andre danse var god nok underholdning i seg selv. Da jazzkonserten var ferdig satte en eldre mann fra sykehjemmet, seg helt uoppfordret ved pianoet og sørget for å gi oss enda mer musikk. Han spilte utrolig fint,  og rørte flere til tårer.

IMG_1750

Den store kvelden ble avsluttet med kaffe og marsipankake. Vi hadde i tillegg planlagt litt underholdning selv. Vi startet med å synge “Bred dina vida vingar” og måtte slå til med et ekstranummer også; “Bruremarsjen fra Lødingen”. Vi fikk til slutt følge følget vårt tilbake til rommene deres slik det skal være på et ordentlig ball. Det var ordentlig trist å si hade til alle de fine og hyggelige menneskene vi hadde fått møte og blitt litt kjent med i løpet av kvelden.

Det hele var en helt fantastisk opplevelse og et minne vi vil ta med oss videre. Vi håper og tror at dette også var en fin kveld for beboerne i Silurveien Sykehjem.

 

– Musikkgardist Hettasch og musikkgardist Dagsvik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s