Radiokonsert hos NRK

Den 18. mars sto et litt annerledes oppdrag på planen for hovedkorpset. Stedet var Store Studio på Marienlyst hvor vi skulle spille inn en radiokonsert. Som majoren selv sa er dette noe som skal stå igjen etter oss når vi er ferdige. Etter hvert skal konserten også bli en CD. Det vil med andre ord bli et minne vi kan høre tilbake på og som representerer Musikktropp 2017.

4

Når man skal spille inn en slik konsert stilles det enda høyere krav til oss som musikere. Alle hadde jo ambisjoner om at vi skulle prestere på vårt aller, aller beste. Vi kjente nok alle litt på at i dag var det virkelig ikke plass for å spille feil. Når det store skiltet hvor det sto “Sending” lyste ble konsentrasjonen ekstra skjerpet og vi fokuserte fullt og helt på musikken.

5

1 (1)

Fra venstre: musikkgardist Reppen og musikkgardist Dagsvik.

Når man skal gjøre opptak kan man ikke ha noen forstyrrende lyder under innspillingene og da er ikke feltsko det beste, så under innspillingen tuslet vi rundt i ullsokker alle sammen. Det ga hele dagen en litt mer avslappet stemning.

2

Vi startet med å spille den kanskje aller beste gjennomspillingen av marsjen “På Vakt” vi noen gang har gjort og etter det gikk det slag i slag. Etter at hovedkorpset var ferdig med innspilling av stykkene fikk også storbandet spille inn to låter. Vi hadde et langt program og rakk desverre ikke å spille inn så mye som vi kanskje hadde ønsket. Vi skulle aller helst tilbragt enda flere dager der. Men med både en marsj, filmmusikk, klassisk norsk musikk og et korstykke, fikk vi satt sammen et variert program vi er veldig fornøyde med.

Siden før jul har vi spilt mange konserter og det var gøy med en annerledes musikalsk opplevelse. Ikke alle har vært med på en slik innspilling før og det er en erfaring som er fin å ta med seg videre og et minne som setter seg litt ekstra.

8

Det var skikkelig stas å spille i studioet hvor KORK vanligvis øver. Man følte seg plutselig litt ekstra profesjonelle. For oss er musikerne i KORK store forbilder. Mens de er “Hele Norges Orkester” er vi på en måte hele norges musikkorps. Vi fikk hjelp av flere dyktige lydteknikere som jobber med innspilling av musikk daglig og som sørget for at opptakene ble så bra som mulig. Nå gleder vi oss til lydmennene har klippet ferdig, så både vi og dere kan få høre det ferdige resultatet.

6Musikkgardist Pedersen og musikkgardist Berg.

9

10Foto/ Tatt av musikkgardistene selv.

-Musikkgardist Hettasch

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s